Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Στο ΣτΕ καταφεύγουν οι τοπικοί φορείς της Χίου και της Σάμου για τα hot spot των λαθρομεταναστών – Σοβαρή καταγγελλία για “μαϊμού” πρόσφυγες



Police-Voice blog ➤
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν 110 τοπικοί φορείς και κάτοικοι (σύλλογοι, εταιρίες, επιχειρηματίες κ.ά) και ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την »σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενία αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».
Με την προσφυγή υποστηρίζεται πως η επίμαχη υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2016 είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μεταξύ πολλών άλλων στην προσφυγή από τους φορείς της Χίου γίνεται λόγος για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Παράλληλα, οι προσφεύγοντες υπογραμμίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν από τα εγκληματικά και κακοποιά στοιχεία που έχουν εισδύσει και προσπιούνται τους πρόσφυγες.
Την ίδια στιγμή, περιγράφεται η οικονομική και η προσωπική ζημία που όπως υποστηρίζουν έχουν υποστεί από τη λειτουργία του Hot Spot καθώς όπως επισημαίνεται έχει πληγεί η εικόνια της Χίου ως τουριστικού προορισμού σε υπερθετικό βαθμό όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και των συνεχών αρνητικών δημοσιευμάτων των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ.
Ταυτόχρονα στην προσφυγή τονίζεται πως οι προβλεπόμενες θέσεις υποδοχής είναι 1.100 παρ΄ όλα αυτά στοιβάζονται σήμερα 2.932 ψυχές και γίνεται λόγος για συνθήκες διαμονής οι οποίες «προσιδιάζουν περισσότερο σε χώρους κράτησης εγκληματιών ή σε αποθήκες ψυχών». Επιπλέον, οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο για «μαϊμού» πρόσφυγες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι αλλοδαποί με εγκληματική δράση που βρίσκουν καταφύγιο, αλλά, και για κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους καθώς είναι συχνά τα εκτεταμένα επεισόδια.
Στο μεταξύ, οι προσφεύγοντες αναφέρονται και στο γεγονός ότι δεν προηγήθηκε χωροταξικός σχεδιασμός ενώ επισημαίνουν ότι έγινε κι αυθαίρετη αλλαγή της χρήσης της έκτασης στην οποία εγκαταστάθηκε το Hot Spot. Επιπλέον, επικαλούνται τη παραβίαση μίας σειράς συνταγματικών αρχών όπως της ισότητας και της αναλογικότητας αλλά και του άρθρου 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου