Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ: «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ». ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 200 μ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ

ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ: «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ». ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 200 μ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ


Police-Voice blog ➤
Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στα Ίμια. Τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, προσέγγισε τις βραχονησίδες, αλλά παρεμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, (Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί και προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων, όπου παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά.
Στην περιοχή βρισκόταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» που κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο να αποχωρήσει, καθώς βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγο αργότερα, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Αλικαρνασσό.
 imia-pic-ena  imia2
Το προκλητικό πάντως της υπόθεσης είναι ότι οι Τούρκοι είχαν στείλει κάμερες στην Αλικαρνασσό για να μαγνητοσκοπήσουν στην επιβίβαση του Ακάρ στην πυραυλάκατο που συνόδευσε τα φουρκωτά μέχρι τα Ίμια. Οι Τούρκοι τράβηξαν φωτογραφίες και από την προσέγγιση των Ιμίων και μάλιστα τις ανέβασαν στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Το ανακοινωθέν του τουρκικού γενικού επιτελείου για το επεισόδιο στα Ιμια
Νέο ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού αναφέρει τα εξής σχετικά με το σημερινό συμβάν στα Ίμια:
«Ο Επιτελάρχης Ακάρ δήλωσε ότι στις ενέργειες μας ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Θάλασσα του Αιγαίου, για την υπεράσπιση των θέσεων και των συμφερόντων μας στην θάλασσα εστιάζουμε πάντα στην φιλία και στην ειρήνη. Επίσης, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας και τους έθνους μας στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα».
Μάλιστα το τουρκικό γενικό επιτελείο ανήρτησε στην ιστοσελίδα τουκαι σειρά φωτογραφιών από το σημερινό συμβάν.
Untitled

ΓΕΕΘΑ: Τα τουρκικά πλοία στα Ίμια παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα


Περίπου δύο ώρες αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την είδηση του πλου στα Ίμια τουρκικού πλοίου που μετέφερε τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση με τίτλο: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων» όπου αναφέρεται:
«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).
Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.
Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου