Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός & Η Ελλάδα θα... παραδοθεί – Τι ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ για τον Τσίπρα και τους «8»

Αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός  & Η Ελλάδα θα... παραδοθεί – Τι ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ για τον Τσίπρα


Police-Voice blog ➤

Αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα υποχρεωθεί να ευθυγραμμιστεί με το τουρκικό αίτημα

για τους οκτώ στρατιωτικούς.
Αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στην τουρκική κυβέρνηση. Οι πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου» από τον κύκλο του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Μπιναλί Γιλντιρίμ, δείχνουν ότι η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι οι τουρκικές πιέσεις στο Αιγαίο και στο διπλωματικό πεδίο σύντομα θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Οι πηγές της τουρκικής πλευράς που επικαλείται η εφημερίδα προβάλλουν την άποψη ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Τουρκία. Στο πεδίο της οικονομίας η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο της καταστροφής και αυτή η εξέλιξη επιφυλάσσει αντίκτυπο για διάφορα πεδία. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη της τα μηνύματα της τουρκικής πλευράς. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι η υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών είναι κατεξοχήν μια πολιτική και όχι δικαστική υπόθεση-διαμάχη».
Την παραπάνω άποψη υποστηρίζει και ένα πρώην στέλεχος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο σήμερα δραστηριοποιείται στο ακαδημαϊκό πεδίο της γειτονικής χώρας και πραγματοποιεί συχνές τοποθετήσεις στον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας. Ο Μεσούτ Χακκί Γιασίν τονίζει ότι «Η Άγκυρα λαμβάνει μηνύματα που δείχνουν ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών».
Οι παραπάνω απόψεις έρχονται στο προσκήνιο την στιγμή που ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Kanal 24, το οποίο το βράδυ της Δευτέρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίου κι εμμέσως ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να αποφεύγουν στο μέλλον ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα.
(crashonline)

Άγκυρα: «Από εδώ και πέρα θα σας φερόμαστε το ίδιο»

Άγκυρα: «Από εδώ και πέρα θα σας φερόμαστε το ίδιο»

Νέες απειλές της Τουρκίας για τη μη έκδοσητων 8 στρατιωτικών, αυτή τη φορά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ.
Σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι και αφού επανέλαβε ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά ότι «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα».
Υποστήριξε δε, ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης έριξε τα βέλη του και κατά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν εκδίδουν αντίστοιχα αυτούς που η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες. Ακόμη και η Ιντερπόλ, όπως ανέφερε, αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ). «Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους Γκιουλενιστές. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το επεισόδιο της Κυριακής στα Ιμια, ο Μποζντάγ απέφυγε να συνδέσει τη χθεσινή κίνηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια με τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών. Όπως είπε, η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ ήταν στο πλαίσιο της επιθεώρησης κι ότι δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου