Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ιωάννινα: Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Υπουργού Παιδείας ΔΟΕ: Αποφάσισε για στάση εργασίας στις 3 και 4 Απριλίου (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννινα: Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Υπουργού Παιδείας (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμαανοιχτή δημόσια εκδήλωση – συζήτηση για τον Ενιαίο Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου,  που έφτασε  στα Ιωάννινα  λίγο πριν τις 19.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22.00 .
Πριν την έναρξη αυτής και κατά την άφιξη του Υπουργού στο χώρο του ξενοδοχείου Du Lac  «θερμή» υποδοχή επιφύλαξε το  ΠΑΜΕ , με τους  εκπροσώπους  φοιτητικών συλλόγων του  Χημικού ,του Φυσικού των Πλαστικών Τεχνικών και του Ιστορικού Αρχαιολογικού  να υποδέχονται   τον κ.Γαβρόγλου με καταγγελτικά  συνθήματα αναφορικά με την πληθώρα προβλημάτων  στον χώρο της Παιδείας και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν απο νωρίς στο χώρο  για την αποφυγή επεισοδίων ,ενώ οι φοιτητές  σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε όλα όσα διεκδικούν:το πτυχίο να τους αποφέρει γνώση  ,δωρεάν παιδεία και σταθερή δουλειά με δικαιώματα  μετά την απόκτησή του  καταγγέλλοντας   παράλληλα την επίθεση που δέχονται απο την κυβέρνηση, τόσο οι ίδιοι ,όσο και οι οικογένειές τους .
«Ο υπουργός  αν και η σημερινή είναι ανοιχτή εκδήλωση έστειλε τα ΜΑΤ και δεν μας επιτρέπουν την είσοδο ,θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλύψει την επίθεση που γίνεται .Εμείς ωστόσο παραμένουμε ανυποχώρητοι σε όλα διεκδικούμε  και θα μας βρει αντιμέτωπους ,αφού μέσα απο τους φοιτητικούς μας συλλόγους οργανώνουμε αγωνιστική απάντηση σε αυτή την πολιτική «είπαν χαρακτηριστικά δύο εκπρόσωποι των  φοιτητικών συλλόγων ,που συμμετείχαν στη πορεία διαμαρτυρίας.
Στη συνέχεια και λίγη ώρα μετά την έναρξη της εκδήλωσης η ομάδα των φοιτητών μπήκε στην αίθουσα ανοίγοντας πανό  με κεντρικό σύνθημα»Η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά»
Αφού απηύθυναν τα ερωτήματά τους και  παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παρά την έκκληση του υπουργού να καθίσουν στην αίθουσα ώστε να ακούσουν την  τοποθέτησή του στα ζητήματά τους  ,οι φοιτητές αποχώρησαν..
epirus-tv-news.gr

ΔΟΕ: Αποφάσισε για στάση εργασίας στις 3 και 4 Απριλίου


Στην κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, την Τρίτη, 4 Απριλίου, αποφάσισε η ΔΟΕ, μετά από σχετικά αιτήματα συλλόγων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη του «τεράστιου» -όπως χαρακτηρίζει η ΔΟΕ- ζητήματος των μόνιμων διορισμών, και για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις.
Έτσι, την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου, έχει κηρυχθεί στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου