Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Άξια τα Ελληνόπουλα! Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες φεύγει για ΜΙΤ! (ΦΩΤΟ)Police-Voice blog ➤
Για τη Βοστώνη και το κορυφαίο MIT φεύγει η πρώτη των πρώτων Χανιώτισσα Κορίνα Διγαλάκη που συγκέντρωσε 19.574 μόρια!
Όπως λέει στο zarpanews.gr εμπιστεύεται τα ελληνικά Πολυτεχνεία και θεωρεί ότι ορισμένα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Όμως από την στιγμή που έγινε δεκτή στο κορυφαίο τεχνολογικό ίδρυμα στον κόσμο, δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις…
«Ήταν τ’ όνειρό μου να πάω στο ΜΙΤ» λέει και εξηγεί ότι θα φοιτήσει σε σχολή που οδηγεί σε διπλό πτυχίο σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών.
Για να γίνει δεκτή ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους από όλον τον κόσμο, η Κορίνα πέρασε από… χίλια κύματα: «Εκεί κοιτάνε πιο ολοκληρωμένα το προφίλ ενός ατόμου. Έδωσα κάποιες εξετάσεις στην Αθήνα όμως εκτός από αυτό έπρεπε να γράψω πολλές εκθέσεις για διάφορα πράγματα. Για τον εαυτό μου, τα ενδιαφέροντά μου, τι με απασχολεί, τι διακρίσεις έχω και άλλα».
Η αγάπη και το ταλέντο της για τις φυσικές επιστήμες της έχουν ήδη δώσει διακρίσεις στην Ολυμπιάδα των Μαθηματικών ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα της Φυσικής που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ινδονησία.


Τα δίδυμα αδέλφια που πέρασαν στο Πολυτεχνείο
Στην οικογένεια Ιωαννίδη, η χαρά είναι διπλή, καθώς τα δίδυμα αδέλφια, Χρήστος και Θεόδωρος, πέτυχαν τον στόχο που είχαν βάλει από την αρχή της τελευταίας σχολικής χρονιάς, να συνεχίσουν την κοινή πορεία και στο πανεπιστήμιο και να γίνουν συμφοιτητές.
Οι «συμμαθητές» Χρήστος και Θεόδωρος, συγκέντρωσαν 19.076 και 18.605 μόρια, αντίστοιχα, βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την είσοδο στο Πολυτεχνείο (ΑΠΘ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
«Από μικρός ενδιαφερόμουν για τα αυτοκίνητα, τα τελευταία χρόνια και για τους υπολογιστές. Ίσως αργότερα ακολουθήσω κάτι που θα συνδυάζει και τα δύο. Το ίδιο ενδιαφέρον έχει και ο αδελφός μου, άρα μάλλον θα είμαστε συμφοιτητές» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Χρήστος.
Ο δίδυμος αδελφός του έμαθε τα νέα από το τηλέφωνο, καθώς βρίσκεται σε διακοπές, και χάρηκε δύο φορές -όπως πάντα στην κοινή τους πορεία.
Ο Χρήστος θυμάται ότι την τελευταία χρονιά, το διάβασμα ήταν πολύ απαιτητικό και αναγκάστηκαν να αφήσουν για λίγο στην άκρη κάποιες αθλητικές τους δραστηριότητες (ποδόσφαιρο) για να επικεντρωθούν στον στόχο τους. «Κάποιες περίοδοι μέσα στη χρονιά, όπως όταν είχαμε τα διαγωνίσματα, ήταν πολύ δύσκολες» είπε.
Πάντως, στο σπίτι, το διάβασμα και η προετοιμασία γινόταν ξεχωριστά, αλλά στο τέλος της προετοιμασίας, όταν ξεκίνησαν οι επαναλήψεις, ο Θόδωρος πρότεινε να γίνεται από κοινού, υποστηρίζοντας ότι «τέσσερα μάτια είναι πάντα καλύτερα από δύο». «Βοηθούσε στην προετοιμασία ότι είμαστε δίδυμοι, γιατί υπήρχε ένα κοινό σημείο αναφοράς και ο ένας πίεζε τον άλλο προς τα πάνω. Θα έλεγα ότι ήταν ένας υγιής ανταγωνισμός» είπε ο Χρήστος.

Αλεξία Κουμπέτσου: Το κορίτσι που έκανε σκόνη τη δυσκολία στα μαθηματικά
Για τους περισσότερους φετινούς υποψήφιους τα μαθηματικά αποδείχθηκαν πολύ δύσκολα και απαιτητικά. Όχι όμως για την Αλεξία Κουμπέτσου, η οποία βαθμολογήθηκε με 98/100 από τον ένα βαθμολογητή και με 99/10 από τον δεύτερο: Μισή ανάσα από το απόλυτο «άριστα», δηλαδή. Άγγιξε το «άριστα» με 19,7 και στη Φυσική, «μια βλακεία», όπως λέει είχε ως αποτέλεσμα να γράψει 18,7 στη Χημεία, ενώ στην έκθεση βαθμολογήθηκε με 17,7!  Με συνολικό σκορ 19.100 μορίων μπαίνει στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Όπως λέει στο protothema.gr επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή γιατί της αφήνει ανοιχτές πολλές επιλογές για μετά. Η Αλεξία παραδέχεται ότι πιέστηκε πολύ στα χρόνια του Γυμνασίου και στην αρχή του Λυκείου, στη συνέχεια όμως απέκτησε εμπιστοσύνη στον εαυτό της και η τελευταία τάξη του Λυκείου κύλησε πιο ομαλά, γιατί πλέον «το ήλεγχε». Στην ερώτηση αν την προβληματίζει η κρίση, το ενδεχόμενο να πάρει ένα πτυχίο και να μην καταφέρει να βρει δουλειά, η Αλεξία απαντά με συνείδηση: «Ενα βήμα τη φορά. Είναι νωρίς για να το σκέφτομαι. Τώρα μπροστά μου έχω πέντε χρόνια στο Πολυτεχνείο».

Ελίσια Βοσκού: Με δύο εικοσάρια και 19.123 μόρια στη Φιλολογία Αθήνας
Η Ελίσια Βοσκού είναι πολύ χαρούμενη σήμερα όχι μόνο γιατί είδε ένα γενικό σύνολο μορίων στο δυσθεώρητο 19.123, αλλά γιατί μπορεί να φοιτήσει στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών, κατά πάσα πιθανότητα ως πρώτη επιτυχούσα! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη ρωτούν, γιατί με τόσο υψηλή βαθμολογία δεν επιλέγει τη Νομική, που είναι «ψηλότερα» στις βάσεις: «Γιατί εγώ αυτό θέλω να κάνω. Πάντα σκεφτόμουν και ονειρευόμουν τον εαυτό μου να είμαι σε ένα σχολείο και να προσπαθώ να κάνω κάτι καλό με τα παιδιά. Αυτό θέλω να κάνω». Το κορίτσι που μπορεί πλέον να ακολουθήσει το όνειρό του, αν και ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, δούλευε πολύ συνειδητά ως μαθήτρια για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα. Οι κόποι της επιβραβεύθηκαν με δύο εικοσάρια στην Ιστορία και τα Λατινικά, με 19,1 στα Αρχαία και με 17 στην έκθεση. «Η χρονιά ήταν δύσκολη», λέει. «Η ύλη ήταν πολλή και όσο κι αν πεις δεν αγχώθηκα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Άλλωστε, όταν βλέπεις ότι στο σχολείο, στο φροντιστήριο οι άνθρωποι πιστεύουν σε σένα, σε αγαπάνε, τότε προσπαθείς και για κείνους, για να μην τους απογοητεύσεις».
Κύπρος: Μαθήτρια από την Πάφο η πρώτη των πρώτων στις εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
Η Χρυσταλένη Τρύφωνος από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου συγκέντρωσε βαθμό 20 και ήρθε πρώτη στις Παγκύπριες εξετάσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγαλονήσου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. Μεταξύ των 10 πρώτων οι επτά ήταν μαθήτριες.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου