Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Δυναμική αντίδραση από τους Έλληνες του εξωτερικού για την ονομασία των Σκοπίων: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομά μου»

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Δυναμική αντίδραση από τους Έλληνες του εξωτερικού για την ονομασία των Σκοπίων: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομά μου»


Police-Voice blog ➤
«Όχι» στη χρήση του όρου Μακεδονία –ή παραγώγων του- στην ονομασία των Σκοπίων, λένε συλλογικοί φορείς Μακεδόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων υπό τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών –σε σχετικό ψήφισμα με moto: «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα»- με κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
H πρωτοβουλία της συγκέντρωσης υπογραφών, ανήκει στους 81 μακεδονικούς συλλόγους της χώρας, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), και στις Παμμακεδονικές Ενώσεις εξωτερικού, που θα ζητούν από την κυβέρνηση να μη συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» –ή παράγωγου του- στην τελική ονομασία των Σκοπίων.. Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωποι της ΠΟΠΣΜ, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίον έθεσαν τις ανησυχίες τους και του εξήγησαν τις ενστάσεις τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Παράλληλα αναφέρθηκαν σε ενέργειες που πραγματοποιούνται προς την κατεύθυνση, απόκρουσης της καθοδηγούμενης αλλοίωσης της αυθεντικής Μακεδονικής Παράδοσης, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση των κατά τόπους γλωσσικών ιδιωμάτων με τη λόγια Σκοπιανή Γλώσσα, με σαφή στόχο την απόδειξη ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας εντός Ελλάδος.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες από τους διοργανωτές, ο τρόπος συγκέντρωσης των υπογραφών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου