Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Νέα σύλληψη στη Δάφνη για το «ναρκοσκάφος» με την κάνναβη – Ο Ιταλός, ο Έλληνας επιχειρηματίας και η κινηματογραφική καταδίωξη

Νέα σύλληψη στη Δάφνη για το «ναρκοσκάφος» με την κάνναβη – Ο Ιταλός, ο Έλληνας επιχειρηματίας και η κινηματογραφική καταδίωξη


Police-Voice blog ➤
Στη σύλληψη ενός 29χρονου από την Αλβανία, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεταφοράς 1.598,2 κιλών ακατέργαστης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα στις 24 και 25 Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, προχώρησαν οι Αρχές.
Ειδικότερα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσία δικαστικού λειτουργού συνέλαβαν τον νεαρό στη Δάφνη.
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί έως σήμερα 11 άτομα (2 Έλληνες, 2 Ιταλοί, 6 Αλβανοί και 1 Βούλγαρος).

Ο Έλληνας επιχειρηματίας

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 65χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που έχει ήδη προφυλακιστεί και δραστηριοποιείτο στον χώρο της εστίασης, μέσω ναυτιλιακών εταιρειών, είχε εξασφαλίσει στο κύκλωμα υπερσύγχρονα και ειδικά μετασκευασμένα ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Άλλοι 5 στην φυλακή για το «ναρκοσκάφος» με την κάνναβη
Το ένα σκάφος είναι αυτό που καταδίωξε το Λιμενικό Σώμα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλβανία έως την Τζια, ενώ ένα δεύτερο παρόμοιων δυνατοτήτων και ιπποδύναμης σκάφος κατασχέθηκε σε πάρκινγκ σκαφών ενός 43χρονου Έλληνα που και αυτός έχει ήδη προφυλακιστεί.
Ο 65χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι πράγματι είχε εταιρεία που ναύλωνε ταχύπλοα σκάφη σε τρίτους, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ο αρχηγός που δεν γνώριζε τίποτα

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης πάντως φέρεται ένας Ιταλός, 31 ετών, ο οποίος απολογήθηκε και ήδη προφυλακίστηκε. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα για να παραλάβει σκάφος που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου, με την ιδιότητα του πλοηγού, να το μεταφέρει σε ναυπηγεία της Ιταλίας για επισκευές και πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις ναρκωτικές ουσίες και τη μεταφορά τους.

Η κινηματογραφική καταδίωξη στο Ιόνιο

Το ταχύπλοο εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2017) στα ανοιχτά της Κέρκυρας και εκεί ξεκίνησε μία κινηματογραφική καταδίωξη από το λιμενικό. Μάλιστα, σημειώθηκε ένα επεισόδιο καθώς υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, χωρίς, ωστόσο, να τραυματιστεί κάποιος.
Το Λιμενικό  είχε δώσει  φωτογραφίες κι ένα video ντοκουμέντο από την επιχείρηση, που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα σε Ιόνιο και Αιγαίο!

Δείτε στο video καρέ καρέ την καταδίωξη

Έτσι δρούσε η σπείρα

Η εγκληματική οργάνωση μετέφερε δια θαλάσσης μεγάλα φορτία ναρκωτικών. Η διακίνηση γινόταν με ταχύπλοα σκάφη που μπορούν να αναπτύξουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Μετά από συστηματικές έρευνες, εξακριβώσεις και ταυτοποιήσεις, Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού κατάφερε να εντοπίσει τον τρόπο που δρούσε η σπείρα.
Πασίγνωστος Μυκονιάτης επιχειρηματίας στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών!
Η δράση του κυκλώματος ήταν πολυεπίπεδη. Τα μέλη του διακινούσαν φορτία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αλβανία. ναρκωτικά Λιμενικό καταδίωξη Ιόνιο

Η επιχείρηση

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους που μετέφερε τα νακρωτικά συμμετείχαν περιπολικά σκάφη, ελικόπτερο του Λιμενικού, αεροσκάφη της δύναμης FRONTEX, ομάδα ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.
Όταν ο ταχύπλοο έφτασε κοντά στις αλβανικές αρχές (αλλά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων) και παρέλαβε το φορτίο με την ακατέργαστη κάνναβη, ξεκίνησε η καταδίωξη. ναρκωτικά Λιμενικό καταδίωξη Ιόνιο
Κατά τη διάρκειά της, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο και τους άνδρες του Λιμενικού που επέβαιναν σε φουσκωτό. Πρώτοι, άνοιξαν πυρ οι διακινητές και οι άνδρες του Λιμενικού ανταπέδωσαν τα πυρά.
Εντοπίστηκε ταχύπλοο με ναρκωτικά – Άγρια καταδίωξη στα νερά του Ιονίου και πυροβολισμοί
Ο χειριστής του ταχυπλόου έκανε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να ξεφύγει από την καταδίωξη. Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσουν στη θάλασσα και να τραυματιστούν ελαφρά άνδρες του Λιμενικού!

Οι ελεύθεροι σκοπευτές

Τελικά, το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2017) η καταδίωξη τελείωσε και το ταχύπλοο με τα ναρκωτικά ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μακρόνησο και την Κέα. 
Χρειάστηκε να αναλάβουν δράση οι ελεύθεροι σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λιμενικού. Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκότους που επικρατούσε, κατάφεραν με τις βολές του να το ακινητοποιήσουν.
Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο Αλβανοί κι ένας Ιταλός. Και οι τρεις συνελήφθησαν.

Τα ευρήματα

Στο εσωτερικό του του ταχύπλοου εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον 1,5 τόνο. 
Τόσο το ταχύπλοο όσο και οι τρείς επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στον Πειραιά, όπου παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες χρειάστηκε να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό για προληπτικούς λόγους.

Πέταξαν στη θάλασσα ναρκωτικά και όπλα

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, οι τρεις που επέβαιναν στο ταχύπλοο φρόντισαν να… ξεφορτωθούν όσα περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία μπορούσαν. Έριξαν στη θάλασσα όπλα, ναρκωτικά και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. 
Εκτός από τα ναρκωτικά στο ταχύπλοο, έχουν κατασχεθεί μέχρι τώρα ένα ταχύπλοο σκάφος με τρείς εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα και άλλα. 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου