Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΜΟΣ ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για την κάλυψη του Συλλαλητηρίου! ΤΣΟΥΝΑΜΙ παραπόνων για τους ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ! ΦΤΑΝΕΙ πια ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για την κάλυψη του Συλλαλητηρίου! ΤΣΟΥΝΑΜΙ παραπόνων για τους ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ! ΦΤΑΝΕΙ πια ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!


Police-Voice blog ➤
Μαυρίζουν  την ΕΤ-3 για το συλλαλητήριο και εξαπολύουν πυρά για την αναμετάδοση της TV100
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αντιδράσεις για την κάλυψη του Συλλαλητηριου, τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά,  της Θεσσαλονίκης και τον τρόπο με τον οποίο η κινητοποίησε αντιμετωπίστηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας. Την μερίδα του λέοντος των παραπόνων κερδίζουν με διαφορά τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, η ΕΡΤ3 και το TV 100. ΟHellasFM της Νέας Υόρκης παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις καθώς δεκάδες επιστολές, πληροφορίες και καταγγελίες καταφθάνουν προς όλες τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις ανά την Υφήλιο και συνεχίζει το ρεπορταζ!
ρεπορτάζ: Δημήτρης Φιλιππίδης  dfilippides@gmail.com
Οι σοβαρές καταγγελίες διατυπώνονται για  τους τηλεοπτικούς σταθμούς  ΕΤ-3 και  ΤV 100 σε ότι αφορά  την κάλυψη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης,  καθώς ο μεν πρώτος σταθμός καταγγέλλεται  για ανυπαρξία ο δε δεύτερος για επιπόλαιο χειρισμό.
Την ίδια στιγμή, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι διαμαρτυρίες  και σταsocial media  για  πλημμελή διαχείριση  ενός εθνικού ζητήματος για το οποίο η δημοσιογραφία της Θεσσαλονίκης καταγράφει για πρώτη φορά μια τόσο αρνητική εικόνα.
Οι αγανακτισμένοι  Έλληνες  ζητούν  μέσω επιστολών την παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου  και των κομμάτων της αντιπολίτευσης  προκειμένου διερευνηθεί το κατά πόσο ισχύουν οι κανόνες  δεοντολογίας  ώστε να  καταγγελθεί κάθε είδους «παρεκτροπή»  σε περίπτωση που διαπιστωθεί. Εικόνα  αμηχανίας επικρατεί κυρίως στην κρατική ΕΤ-3 αφού το μήνυμα των Ελλήνων προς τους υπεύθυνους του σταθμού είναι  δυνατό και ξεκάθαρο  με έντονη την αμφισβήτηση της αποστολή που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας.  Οι αντιδράσεις είναι  έντονες από εκατοντάδες Βορειοελλαδίτες  να ζητούν την απομάκρυνση του Διευθυντή Κάντερ Μπαξ και των συναρμοδίων  με αυτόν  όπως και  να πέσει «μαύρο» στο κανάλι που πληρώνει ο Ελληνικός λαός με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Κριτική και στην TV 100
Κριτική με σκληρούς χαρακτηρισμούς ασκείται  από τους Βορειοελλαδίτες  και προς  την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης που πληρώνουν  οι ίδιοι οι δημότες  με επίκεντρο το Γενικό Διευθυντή Φ.Στάγκο για την επιλεκτικά τμηματική  αναμετάδοση  του συλλαλητηρίου και τη μη κάλυψη του γεγονότος με τα δικά της τεχνικά μέσα  και το προσωπικό της όπως  όφειλε ως κανάλι των Θεσσαλονικέων. Η ανακοίνωση του σταθμού πως  το γεγονός καλύφθηκε «δημοσιογραφικά» είναι προσχηματική και δεν ικανοποιεί ακόμη και τους αδαείς  τηλεθεατές αφού δεν επρόκειτο για μετάδοση ενός συλλαλητηρίου αλλά για μια εκπομπή σχολιασμού χωρίς καλεσμένους με  μονοκράτορα  σχολιαστή το διευθυντή του σταθμού σε μονόλογο  και μια  παρουσιάστρια σ ένα απλά διαχειριστικό ρόλο.
Aπίστευτες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Όπως  καταγγέλθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα που κατέβαλε τα έξοδα της ζωντανής μετάδοσης, στην προσπάθεια  της η TV100 να εμφανίσει την εικόνα  ως δικό της προϊόν κάλυπτε το λογότυπο της πρωτογενούς εικόνας του Βεργίνα TV με το σχολιαστή να μιλάει για 90.000 διαδηλωτές την ώρα που ξεπερνούσαν τις 430.000 άτομα.
Εκείνο  όμως που προκάλεσε ακόμη περισσότερο το κοινό αίσθημα των πολιτών είναι το θράσος του σχολιαστή μετά το πέρας της δίωρης παρουσίας του όταν  προέβη σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στο ίντερνετ. Αναφέρθηκε σε  αρχιπυροβολημένους της διαδήλωση και σε σούργελα. Η πρώτη δημόσια αντίδραση  στα όσα ελέχθησαν και  εγράφησαν  διατυπώθηκε  από το δικηγόρο Κώστα Βήτα καταγγέλλοντας  σαμποτάζ και λοιδορία.
«Εξωραΐζατε,  υποβαθμίζατε,  σχεδόν λοιδορούσατε . Είχε πολιτικό νόημα που έγινε. Επλήγη και δέχτηκε σαμποτάζ από παντού και ξέφυγε από τον έλεγχο. Είχε πλήθος που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πολιτικά. Το γεγονός ότι ως θέμα απεκρύβη  με άνωθεν εντολή είναι το θέμα μας. Εκεί να δούμε το γιατί. Εκεί να δούμε την ανάλυση. Εσείς δεν κάνατε κάτι τέτοιο.»
O φερόμενος ως Διευθυντής της τηλεόρασης του Δήμου Θεσσαλονίκης  κατέχει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τη συγκεκριμένη  θέση χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου  και χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ  ενώ μισθολογικά, δεν εμφανίζεται  ούτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρ ταύτα  έχει το προνόμιο να «ενημερώνει» τον κόσμο  με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή.
Παρατηρώντας αυτή την «άναρχη» κατάσταση που επικράτησε στα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονία Θράκης έβγαλε ανακοίνωση  η οποία κρίνεται ως «χλιαρή» από έμπειρους και διακεκριμένους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης που έχουν το θάρρος να  ορθώσουν λόγο χωρίς το φόβο της λογοκρισίας και της απειλής μιας απόλυσης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ
«Με αφορμή περιπτώσεις δημοσιογραφικών χειρισμών που είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ υπενθυμίζει σε όλους τους συναδέλφους τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δεοντολογικές αρχές του επαγγέλματος. Μεταξύ αυτών, «να θεωρεί [ο δημοσιογράφος] πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας» και να «υπερασπίζεται σθεναρά το δημοκρατικό πολίτευμα».
Στο ίδιο πλαίσιο, είναι υποχρέωση όλων των δημοσιογράφων να διατηρούν απόλυτη νηφαλιότητα στην κάλυψη ανάλογων γεγονότων, να μένουν μακριά από κάθε ακρότητα και να την επισημαίνουν σε κάθε περίπτωση που την διαπιστώνουν, να αποδοκιμάζουν εθνικιστικά και ρατσιστικά σχόλια και να μην υπονομεύουν το έργο των συναδέλφων τους.
Όλοι οι συνάδελφοι, ιδίως αυτοί που διατηρούν επιτελικά και διευθυντικά καθήκοντα, έχουν (σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο) την ευθύνη να υπερασπιστούν την αξιοπιστία των Μέσων που εργάζονται και να μην επιτρέπουν με τη στάση τους να συναρτάται η δημοσιογραφική δεοντολογία με πολιτικές ή ιδεολογικές επιλογές».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΣΗΜΕΘ ο έμπειρος δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης  κάνει λόγο για άθλια επιλογή της ΕΤ-3 να απουσιάζει από το συλλαλητήριο της Μακεδονίας.
«Και μ’ αυτήν την χλιαρή και ρητορική ανακοίνωση έχει ήσυχη τη συνείδηση ότι έκανε το καθήκον του το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων!…Έπρεπε να αντιμετωπίσει δυναμικά και καταστατικά την εκτροπή, αντί να μένει στα ευχολόγια και στην υπενθύμιση του καταστατικού που έχει κουρελιαστεί στην πράξη και απαξιωθεί… Ντροπή συνάδελφοι, αλλιώς ξέραμε το ρεπορτάζ, τη δεοντολογία και την αλήθεια και άλλα περιμένουμε από ένα δημόσιο κανάλι… Η διαχείριση του συλλαλητηρίου από την κρατική τηλεόραση θύμισε άλλες αλήστου μνήμης εποχές! Ας βγούνε να πούνε τέλος πάντων, ήταν άνωθεν εντολή το ‘μαύρο’ στο συλλαλητήριο για ευνόητους λόγους ή απόφαση της δημοσιογραφικής ηγεσίας των κρατικών καναλιών που συντηρούνται από τους φόρους του κοσμάκη;… ‘Ετσι κι αλλιώς η περίφημη αξιοπιστία έχει χαθεί προ πολλού…. Ως παλιός δημοσιογράφος που τίμησε τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε άγριες εποχές θλίβομαι για τους χειρισμούς και πιο πολύ από τις δικαιολογίες και τα ευχολόγια… να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες άθλιες επιλογές!»
Για πρόχειρη κάλυψη  από την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ενός σημαντικού γεγονότος όπως το συλλαλητήριο  της Μακεδονίας ,  για ανυπαρξία της ΕΤ-3  και παραβίαση των κανόνων δεοντολογία  καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος.
«Την Κυριακή έγιναν συγκεκριμένες παραβιάσεις αυτής της «δεοντολογίας» από συγκεκριμένα μέσα. Οι αοριστολογίες και γενικόλογες ανακοινώσεις είναι σε πλήρη αρμονία με την …κυβερνητική αντίδραση. Το δ. σ. της Ένωσης Συντακτών, όταν θα βρει το θάρρος να κατονομάσει αυτούς, που συνέθλιψαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τότε ενδεχομένως, να μπορέσει να δει κατάματα και το φως της αλήθειας.
Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το κατ΄εξοχήν τηλεοπτικό κανάλι – και μάλιστα δημόσιο- άρα επιδοτούμενο από τις εισφορές των πολιτών, η ΕΡΤ3 και οι επικεφαλής της, έκριναν, ότι πρέπει να …παίξουν την παγκοσμίου αποδοχής εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» και να αγνοήσουν τη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Η Δημοτική τηλεόραση TV 100 προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα, με μια «ζωντανή» εκ του προχείρου εκπομπή, όταν διαπίστωσαν οι επικεφαλής, ότι ο κόσμος ήταν πολύς, ήταν κάτω από το μπαλκόνι της και δεν ήταν μόνον… «πυροβολημένοι» όπως έγραψε στον τοίχο του στο facebook ο γενικός διευθυντής της Φίλιος Στάγκος, για να δώσει – κυρίως- το επιχείρημα στο δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, να ισχυριστεί , ότι «και ρεύμα τους δώσαμε και η ΤV100 τους κάλυψε καλά», καταγγέλλει ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Σκληρή τοποθέτηση αποτελεί  και η ανάρτηση του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη επί 25 χρόνια εργαζόμενου στην ΕΡΤ.
«Είναι ντροπή, να παρέμβει η ΕΣΗΕΜΘ. Επειδή δεν εργάστηκα, απλώς, στην ΕΡΤ3 εικοσιπέντε χρόνια αλλά ήμουν στον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που τη δημιούργησαν, αισθάνομαι, σήμερα, ντροπή για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το, άλλοτε ένδοξο, Τρίτο Κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης. Είναι ντροπή, είναι όνειδος. Μια δράκα κομματικά υπόδουλων, ιδεοληπτικών τύπων, ξευτέλισαν κάθε έννοια δημοσιογραφίας και δημόσιας ενημερωτικής προσφοράς. Όταν 150.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται και έχουν οποιοδήποτε αίτημα, ανεξαρτήτως ποιό είναι αυτό, όχι μόνο αποτελεί είδηση αλλά σημαντικότατο γεγονός. Γίνεται, ακόμη σημαντικότερο, όταν πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα. Δεν τους εξιλεώνει τίποτε. Θα κουβαλούν μαζί τους τη σημερινή ντροπή. Η ΕΡΤ3 μετά την επαναλειτουργία της, «Δεν έχει καμία σχέση με το κανάλι που ο λαός εκτίμησε. Ας γνωρίζουν πως στα επιχειρήματα, προς την τότε κυβέρνηση, για τη δημιουργία τρίτου καναλιού δέσποζε το «Μακεδονικό ζήτημα». Η Ένωση Συντακτών οφείλει να αποκαταστήσει την τιμή της δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Αν δεν έχουν καταλάβει τι αποτελεί είδηση, είναι ανάξιοι για τις θέσεις που κατέχουν. Φτάνει πια ο κατήφορος».
HellasFm.us
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου