Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ! Τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση Ζάεφ: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα Ο σκοπιανός πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει ποια ονόματα

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ! Τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση  Ζάεφ: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα Ο σκοπιανός πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει ποια ονόματα


Police-Voice blog ➤

Ζάεφ: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει ποια ονόματα έχουν προκριθεί στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Είπε ότι τυχόν συμφωνία θα τεθεί στη Βουλή, καθώς δρομολογείται επιστολή της Ελλάδας στο NATO για την ένταξη της ΠΓΔΜ.


Μήνυμα ότι ΠΓΔΜ και Ελλάδα ουδέποτε έχουν υπάρξει τόσο κοντά σε λύση του ονοματολογικού, αλλά κι ότι η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα «επιβεβαιώνονται», έστειλε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε αναρτήσεις που έκανε στο Twitter μετά από ομιλία που εκφώνησε στα Σκόπια. 

Η ταυτότητα και της γλώσσα είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά της διαπραγμάτευσης. Δεν ήταν σαφές από τα τιτιβίσματα Ζάεφ τι φόρμουλα μπορεί να έχει βρεθεί.



Ο κ. Ζάεφ απέφυγε να αποκαλύψει ποια ονόματα έχουν προκριθεί στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης, η οποία έχει πλέον αναβαθμιστεί σε επίπεδο κορυφής, όμως εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα κι εκεί θα γίνει το επόμενο βήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, απέφυγε να διευκρινίσει εάν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», που είχε προτείνει ο ίδιος αλλά τελικά δεν ικανοποίησε την Αθήνα, παραμένει προς συζήτηση.

Σημείωσε πάντως ότι «υπάρχει συμφωνία επί της αρχής» και σε ό,τι αφορά την νομική πλευρά.

Σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ζάεφ επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα θέσει τυχόν συμφωνία σε δημοψήφισμα, το οποίο θα μπορούσε να λάβει χώρα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ενώ θα έχει προηγηθεί ψηφοφορία στην Βουλή.

Όπως φέρεται να είπε, η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα επιτρέψει στους πολίτες να καταλάβουν ποια είναι η στάση των πολιτικών πριν το δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει την διαδικασία εισόδου της χώρας στο NATO, καθώς Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει σχετική επιστολή στην Συμμαχία.



Τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για τις δηλώσεις Ζάεφ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ρωτά την κυβέρνηση μεταξύ άλλων εάν όντως έχει υπάρξει αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας».


Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ρωτά την κυβέρνηση μεταξύ άλλων εάν όντως έχει υπάρξει αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: 

«O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα όχι μόνον ότι ήδη “υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία” με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και ότι ο ίδιος “λαχταρά μια «Μακεδονία» στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος”.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα εξής ερωτήματα:
• Έχει ήδη δεχθεί ο κ. Τσίπρας την αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής ταυτότητας” για τους γείτονές μας;

• Έχει υπαναχωρήσει ο κ. Τσίπρας από την εθνική θέση erga omnes, προκειμένου το όποιο όνομα των Σκοπίων να ισχύει για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων;

• Έχει ήδη δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας να επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές; 

• Κι αν όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει την Ελλάδα μη έχοντας καν τη στήριξη της κυβέρνησής του. Ή όσα είπε ο κ. Ζάεφ τα συνυπογράφει και ο κ. Καμμένος; 

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες και να πάψουν να κρύβονται».

Σταθερά αρνητικός στο «erga omnes» ο Ιβάνοφ

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης παραμένει ανυποχώρητος στο ζήτημα της συνολικής χρήσης του νέου ονόματος των Σκοπίων.


Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης παραμένει ανυποχώρητος στο ζήτημα της συνολικής χρήσης του νέου ονόματος των Σκοπίων. 

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει το γραφείο της Προεδρίας των Σκοπίων αναφέρεται «Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes».

Ο πρόεδρος της χώρας θα συναντηθεί με τον Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών θα τον ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως εχθές ο σκοπιανός Πρόεδρος εξέφρασε ανοιχτά την δυσαρέσκειά του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας του άμεσα να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση για τον ονοματολογικό.



Πηγή ➤http://www.skai.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου