Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σύρος χριστιανός πρώην πρόσφυγας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «Δεν ξέρετε ποιους βάλατε μέσα με τα ανοικτά σύνορα»! (βίντεο)

Σύρος χριστιανός πρώην πρόσφυγας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «Δεν ξέρετε ποιους βάλατε μέσα με τα ανοικτά σύνορα»! (βίντεο)


Police-Voice blog ➤


Ένας νέος χριστιανός από τη Συρία, ο Spiro Haddad, κατέφυγε στην Αυστρία για να ξεφύγει από τις διώξεις κατά των χριστιανών. Όταν έφτασε στην Ευρώπη, αναγκάστηκε να βρίσκεται στην ομήγυρη των «προσφύγων» που υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος και την Jabhat al-Nusra. Έπρεπε να κρατήσει κρυφή τη χριστιανική του πίστη αλλιώς διακινδύνευε η ζωή του. Τελικά επέστρεψε στη Συρία, όπου αισθάνεται πιο ασφαλής.
Όσο ήταν στην Ευρώπη συναντούσε ανθρώπους που δήλωναν ανοιχτά την υπακοή τους στο ISIS και την Al-Nusra. Ο Haddad υποστηρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν και θέλουν να εξισλαμίσουν την Ευρώπη και να μετατρέψουν τις εκκλησίες σε τζαμιά.
Στο βίντεο λέει: Συναντήσαμε τον Σπύρο Χαντάντ σε ένα προάστιο της Δαμασκού. Το περασμένο καλοκαίρι ο 25χρονος αποφάσισε να διαφύγει με φίλους του, μέσω της Βηρυτού και της Κωνσταντινούπολης στη Σμύρνη. Ένα video θυμίζει το πώς διέσχισε το Αιγαίο. Στην Αυστρία, ήθελε να μείνει εκεί. Αλλά τότε ήρθαν οι πρώτες αμφιβολίες. Έφυγα εξαιτίας της οικογένειάς μου, λέει. Είμαστε Χριστιανοί και χάσαμε τα πάντα στον πόλεμο. Φοβόμουν όταν είδα πόσοι από τους πρόσφυγες δηλώνουν ανοιχτά οπαδοί της Al-Nusra και του ISIS.
Έδωσε 3.000 ευρώ σε λαθρεμπόρους για να φτάσει εκεί. Τότε χωρίστηκε από τους φίλους του. Μόνο στη διαδρομή των «προσφύγων» φοβόταν να ομολογήσει ότι ήταν χριστιανός. Δεν μπορούσε επίσης να ξεχάσει την Ουγγαρία, όπου τον αντιμετώπισαν, λέει, χειρότερα απ’ ό, τι στη Συρία. Δεν ήταν αυτή η εικόνα που είχα για την Ευρώπη. Η ανάκριση από την αστυνομία, τα λυκόσκυλα, το συρματοπλέγματα. Όλο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους φανατικούς. Αυτοί μόνο την δική τους γνώμη ανέχονται. Σύντομα θα κάνουν τζαμιά τις εκκλησίες.
Έλπιζα ότι θα βρω ελευθερία στην Ευρώπη, λέει. Συμβουλεύτηκε τη μητέρα του και στη συνέχεια μίλησε στις αρχές της Αυστρίας. Δεν τον πήραν πολύ σοβαρά. Δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και αποφάσισε να επιστρέψει.
Η μητέρα του χάρηκε που γύρισε πίσω. Τώρα εργάζεται και πάλι στην τηλεόραση. Οι συνάδελφοί του λένε ότι υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν, αλλά σχεδόν κανείς δεν είναι έτοιμος να μιλήσει. Δεν είναι καλό ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή σε όλους. Το ISIS και η Al-Nusra θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα και εσάς μαζί. Εάν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, λέει, είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου