Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

EKTAKTO – Kαι ανώτατη κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις ! ! «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (το δημοσίευμα),

Kαι ανώτατη κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις ! ! «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (το δημοσίευμα),


Police-Voice blog ➤ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ! ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ !
Δεν είναι αληθές το δημοσίευμα διότι η περικοπή ή όχι των συντάξεων δεν είναι κάτι που αποφασίζεται στην Αθήνα και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τόνισε ανώτατο στέλεχος του  ΥΠΟΙΚ.
Βροχή οι διαψεύσεις για το δημοσίευμα του ΑΠΕ στο οποίο φαινόταν οι δανειστές να έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση στη μη περικοπή των συντάξεων.
Μετα το Reuters και την Κοιμισιόν και κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διέψευσε το ΑΠΕ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (το δημοσίευμα), γιατί η αναβολή της περικοπής ή όχι των συντάξεων δεν είναι κάτι αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

«Τάπα» ΕΕ στην κυβέρνηση «Έχουμε συμφωνήσει για μείωση συντάξεων και αυτό δεν αλλάζει»


1
Η Κομισιόν διαψεύδει ότι υπάρχει απόφαση αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, αυτό δηλαδή που είχε μεταδώσει νωρίτερα με τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει ήδη εκτιμηθεί ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητες απάντησε ότι η θέση έχει καταγραφεί από τον επικεφαλής της Κομισιόν και είναι «Pacta sunt servanda» (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).
Όπως είπε αυτή είναι η μόνη θέση.
Είχε προηγήθει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίς το πρωί το κρατικό ΑΠΕ ότι οι δανειστές μιλούν για ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019. Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία .
Η μια πηγή είπε ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είαι «πρώιμη». «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά» είπε στο Reuters η ίδια πηγή των δανειστών.
Η δεύτερη πηγή είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και με αυτό το σκεπτικό νομοθέτησε τη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου το 2019 και το 2020, αντίστοιχα, με την κυβέρνηση να δηλώνει τις τελευταίες ημέρες ότι θεωρεί αχρειάστα αυτά τα μέτρα καθώς ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επιμένει το ΑΠΕ στο «ρεπορτάζ» για ακύρωση του μέτρου περικοπής συντάξεων


apems
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το πρωινό τηλεγράφημα- δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι Θεσμοί «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του» και ότι για αυτό έχουν ενημερωθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε το ΑΠΕ, που χαρακτήρισε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης, για ψευδείς ειδήσεις, ενώ το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «δεν έχουμε ενημερωθεί για αναστολή περικοπής συντάξεων».
To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με νεότερη ανακοίνωση απαντά:
«To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».
Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.»
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου