Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΜΕ ΑΙΜΑ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ! ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Με «αίμα» φαίνεται πως βάφτηκαν οι κάλπες που στήθηκαν στην Τουρκία.

Στην γειτονική χώρα διεξάγονται δημοτικές εκλογές, οι οποίες ωστόσο σημαδεύτηκαν από άγρια συμπλοκή σε εκλογικό κέντρο στην Μαλάτια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τουρκικό DHA, σε εκλογικό κέντρο ξεκίνησε καυγάς μεταξύ δύο ομάδων για την εκκίνηση της διαδικασίας. Η κατάσταση ξέφυγε και κάποιοι από αυτούς έβγαλε όπλα και πυροβόλησαν!
Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν  ο Χασάν Ακτάς και ο Ιλίγιας Ακτάς, πατέρας και γιός.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ψήφισε νωρίς το πρωϊ, δήλωσε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωϊ στις πόλεις της ανατολικής Τουρκίας και θα κλείσουν στις 16:00 ενώ στις υπόλοιπες πόλεις οι ψηφοφόροι ξεκίνησαν να ψηφίζουν από τις 8 πμ και μπορούν να ψηφίζουν έως τις 17:00.
Ο επικρατέστερος, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις με πολύ μικρή διαφορά, υποψήφιος δήμαρχος για τον μητροπολιτκό δήμο της Κωνσταντινούπολης πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε στην ασιατική πλευρά της πόλης και δήλωσε ότι “ οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας». Ευχήθηκε εξάλλου να ενισχυθεί η ενότητα και η αδελφοσύνη στην χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική εκστρατεία είπε ότι στην προεκλογική περίοδο επισκέφθηκε όλη την Κωνσταντινούπολη δύο φορές και άκουσε όλους τους δημότες.

Που ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί
O πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ψηφίσει στην Κωνσταντινούπολη ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα και ευχήθηκε οι εκλογές να διεξαχθούν ομαλά χωρίς επεισόδια.
Οι εκλογικές απαγορεύσεις δημοσιεύσεων και προπαγάνδας επισήμως ξεκίνησαν από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου και θα λήξουν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία. Βάσει νόμου σήμερα απαγορεύεται η οπλοφορία ακόμη και σε αυτούς που διαθέτουν άδεια αλλά και η πώληση αλκοόλ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα πρώτα αποτελέσματα μεταδίδονται με την άρση των απαγορεύσεων, κάτι πολύ είθισται να αποφασίζει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο συνήθως κατα τις 19:00 το απόγευμα των εκλογών, αφού έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση. Με εξαίρεση τους δήμους που μπορεί να υπάρχει μάχη στήθος με στήθος, στις περισσότερες περιπτώσεις λιγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκαθαρίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου