Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Πυρκαγιά στο πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο λεμε τώρα Anadolu (L-408) [ΒΙΝΤΕΟ]

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Φωτιά ξέσπασε τη νύχτα στα ναυπηγεία της Tuzla, στην Κωνσταντινούπολη, στο πρώτο υπό ναυπήγηση τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu το οποίο στην πραγματικότητα είναι ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων LHD (landing helicopter dock).
Η πυρκαγιά φέρεται να κατασβέστηκε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες αλλά οι Τούρκοι υποψιάζονται σαμποτάζ και τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.
Αυτό που έχει ελληνικό ενδιαφέρον είναι, αν υπήρξε σαμποτάζ ποιος το διέπραξε και αν η φωτιά θα καθυστερήσει την εξέλιξη της ναυπήγησης και πόσο.
Υπενθυμίζεται, ότι η καθέλκυση του πλοίου προγραμαμτίζονταν να γίνει εντός του τρέχοντος έτους.
Βέβαια το τουρκικό αεροπλανοφόρο μελλοντικά θα το χρησιμοποιούσαν F-35 B που αποτελεί την ναυτική έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους σχεδίασης stealth της Lockheed.
Τώρα που τίθεται εν αμφιβόλω η παράδοση γενικώς των F-35 στην Τουρκία όσο τουλάχιστον παραμένει ερντογανική, μένει να φανεί πως θα χρησιμοποιηθεί το αεροπλανοφόρο στο μέλλον.
Mπορεί εύκολα όμως να μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα για να επιχειρήσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.
ο συμβόλαιο για την σχεδίαση και την μεταφορά τεχνογωσίας για το TCG Anadolu (L-408) υπογράφτηκε μεταξύ του τουρκικού ΥΦΥΠΑΜ για τις αμυντικές βιομηχανίες και της ισπανικής Navantia το 2015.
Βασίζεται πάνως στο ισπανικό LHD Juan Carlos I και στο αυστραλιανό Canberra-class αλλά το TCG Anadolu θα καταγραφτεί ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο από την τουρκική Lloyd και θα παραδοθεί το 2021 στο τουρκικό Ναυτικό.
Έχει εκτόπισμα 28,000 τόνους με μέγιστο φορτίο και μήκος 225 μέτρα ενώ διαθέτει στο κατάστρωμά του 6 σημεία προσγείωσης και προορίζονταςν να μεταφέρει 12 F-35B και 12 ελικόπτερα αναλόγως της διαμόρφωσης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου