Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Βενεζουέλα με το δάχτυλο στη σκανδάλη! Κάλεσμα Γκουαϊδό σε εξέγερση – Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Μαδούρο – Video σοκ με στρατιώτες να συλλαμβάνουν… στρατιώτες

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Πραξικόπημα ή εμφύλιος μοιάζουν οι πιο πιθανές «επιλογές» στη Βενεζουέλα μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Εξελίξεις που πυροδότησε ένα video τριών λεπτών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χουάν Γκουαϊδό, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης που τον περασμένο Ιανουάριο αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος και ζητά στρατιωτική εξέγερση για να πέσει ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό κάλεσε τους υποστηρικτές του στη βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, όπου έφτασαν γρήγορα και δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στον Μαδούρο. Τα επεισόδια δεν άργησαν. Δακρυγόνα, χάος, φωνές και πυροβολισμοί.Το video που δείχνει τον Γκουαϊδό μπροστά από βαριά οπλισμένους στρατιώτες να ανακοινώνει πως έχει φτάσει η ώρα για την τελική φάση της «επιχείρησης Ελευθερία» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για πραξικόπημα σε εξέλιξη.
Δείτε live εικόνα από τη Βενεζουέλα
Ένα video που κάνει τον γύρο των social media (τα οποία υπολειτουργούν για την ώρα στη Βενεζουέλα σύμφωνα με πληροφορίες) προκαλεί σοκ. Στρατιώτες με μπλε περιβραχιόνια (δείγμα πως έχουν συνταχθεί με τον Γκουαϊδό), με τα όπλα προτεταμένα σταματούν τεθωρακισμένα του στρατού, κατεβάζουν και συλλαμβάνουν στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον Μαδούρο.
Δείτε το video
Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε πως είδε τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον του Γκουαϊδό και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση. Εκεί βρίσκονται και πολίτες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό, ο οποίος είχε καλέσει σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Οπαδοί του Γκουαϊδό έξω από τη στρατιωτική βάση Λα Καρλότα – Φωτογραφία Facebook Γιάννης Κουζινος
Στο ίδιο σημείο ακούστηκαν και πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Δεν είναι σαφές ακόμη από ποια πλευρά προήλθαν οι πυροβολισμοί.
Ο Γκουαϊδό, που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα (μια βάση στρατηγικής σημασίας στο Καράκας) είχε δηλώσει στο video – κάλεσμα προς τους πολίτες της Βενεζουέλας ότι ξεκινά η τελική φάση του σχεδίου του να ρίξει τον Μαδούρο από την κυβέρνηση. Κάνοντας το με στρατιώτες στο πλευρό του, ο συνειρμός για πραξικόπημα δεν άργησε να γίνει.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου