Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΩΡΑ 18:16! ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ D-DAY ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – «ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ» ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ [ΧΑΡΤΗΣ]

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
ρος τη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας πλέει από χθες το βράδυ το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»,  θέτοντας σε συναγερμό την Κυπριακή Δημοκρατία.
Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο, Κυριακή, θα έχει φτάσει στον προορισμό του.Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανάφλεξης στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ και η Αίγυπτος παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων.
Σημειώνεται ότι η Λευκωσία ανέμενε τη συγκεκριμένη πορεία του γεωτρύπανου και προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, με NAVTEX που εξεδόθη χθες, δέσμευσε για ασκήσεις σε διαδοχικά διαστήματα από την 1η έως και την 10η Ιουλίου μια θαλάσσια περιοχή στα ανατολικά της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 2 και 3 της κυπριακής ΑΟΖ.
Με βάση και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και άλλων Τούρκων αξιωματούχων, στη Λευκωσία υπολογίζουν ότι σε αυτή την περιοχή θα καταπλεύσει το «Γιαβούζ» για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις.
Συγκεκριμένα, ανώνυμοι Τούρκοι αξιωματούχοι εμφανίζονται να αναφέρουν σε τουρκικά ΜΜΕ ότι το «Γιαβούζ» θα πραγματοποιήσει γεώτρηση σε ΑΟΖ την οποία διεκδικεί η Κυπριακή Δημοκρατία, μη αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας για τους σχεδιασμούς της Αγκυρας.
Στο οικόπεδο 3 βρίσκεται ο στόχος «Σουπιά», στον οποίο τον Φεβρουάριο του 2018 η ιταλική ΕΝΙ επρόκειτο να πραγματοποιήσει διερευνητικές γεωτρήσεις, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς το τουρκικό ναυτικό απέκλεισε την περιοχή, μη επιτρέποντας στο πλωτό γεωτρύπανο «SAIPEM 12000» να προσεγγίσει.
Αυτή τη στιγμή (ώρα 17:50:12) το Yavuz πλέει παράλληλα με τις τουρκικές ακτές. Δείτε το στίγμα του από το marinetraffic.com:
yavuz
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου