Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Έσπασαν τα φρένα Τροχαίο με περιπολικό: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Το τροχαίο έγινε στην οδό Διστόμου, όταν το περιπολικό προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου

Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Ζωγράφου, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί.


Το τροχαίο έγινε στην οδό Διστόμου, όταν το περιπολικό προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι έσπασαν τα φρένα του περιπολικού, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το ατύχημα και πραγματογνωμοσύνη για το όχημα.

ΕΑΣΥΑ: Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα το περιπολικό
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με ανάρτηση στο Facebook για το ατύχημα με το περιπολικό κάνει λόγο για «μια σακαράκα με σπασμένα φρένα». Υπενθυμίζει ότι το ατύχημα έγινε λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική παρουσίαση των νέων οχημάτων με τα οποία θα εξοπλιστεί η ΕΛ.ΑΣ. και αναφέρει ότι τα φρένα του συγκεκριμένου περιπολικού έσπασαν, ενώ κινούνταν επί της οδού Διστόμου.

«Η Πολιτεία, οφείλει να απολογηθεί σε αυτούς τους δύο συναδέλφους μας και να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια και προστασία τόσο του πολίτη, όσο και του εργαζόμενου αστυνομικού», επισημαίνουν ακόμη μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΑΣΥΑ:

«Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα»
Πριν λίγες μέρες, για ακόμα μια φορά στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., έγινε παρουσίαση με πανηγυρικό τόνο από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, των νέων οχημάτων με τα οποία θα εξοπλιστεί η ΕΛ.ΑΣ., όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός (!!!). (Υπ’ όψιν ότι από ολοκλήρωση διαγωνισμών μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα, αυτόν που αφορά την καθαριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών και που ήδη συμπληρώνεται μισός χρόνος χωρίς καθαριότητα!!!)

Σήμερα λοιπόν, 29/06/2019, το μεικτό περιπολικό όχημα Α.Τ. Ζωγράφου- Α.Τ. Καισαριανής, ενώ κινούνταν επί της οδού Διστόμου με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Παπάγου, ξαφνικά τα φρένα του οχήματος έσπασαν και ο οδηγός επιχείρησε με χειρόφρενο και κατεβάσματα ταχυτήτων να σταματήσει το περιπολικό, ρίχνοντάς το σ ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο στη μέση και στον αυχένα.

Πριν από 20 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα που διαβάσαμε σε αστυνομικές ιστοσελίδες, ο οδηγός είχε συντάξει σχετική αναφορά για την ακαταλληλότητα του οχήματος. Ευθύνες θα αναζητήσει κάποιος για την αναφορά αυτή που προφανώς αγνοήθηκε;

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα τόσα.

Η Πολιτεία, οφείλει να απολογηθεί σε αυτούς τους δύο συναδέλφους μας και να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια και προστασία τόσο του πολίτη, όσο και του εργαζόμενου αστυνομικού.

Το Κράτος αδυνατεί να εφοδιάσει την ΕΛ.ΑΣ. με εξοπλισμό και μέσα επαρκή και σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μας, να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ελλείψεις και με απαρχαιωμένους στόλους οχημάτων, βάζοντας «ρεφενέ» από την τσέπη τους.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σκοπεύουμε μετά τη σύγκληση του προσφάτως εκλεγμένου Δ.Σ. σε Σώμα, να προσφύγουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να θίξουμε το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων, ζητώντας την απόδοση ευθυνών σε όποιον αναλογούν.
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Είχε γίνει σέρβις στο περιπολικό


Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας επισημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του περιπολικού και προσθέτει ότι είχε γίνει προγραμματισμένο σέρβις στο όχημα στις 11 Ιουνίου.
Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:
«Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια – δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι:
δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος,
την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.
Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου