Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ- «ΔΙΧΤΥ» Οι «Πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ. στο κυνήγι κακοποιών στο κέντρο της Αθήνας

http://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των αστυνομικών «Κομάντος-Ράμπο», που εμφανίστηκαν πρόσφατα και στην Αθήνα, στα πρότυπα μεγάλων πόλεων της Ευρώπης


Επιχείρηση-«Δίχτυ», με γενικευμένες και στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, εξελίσσονται από το προηγούμενο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, πάνοπλοι αστυνομικοί κομάντος-«Μαύροι Πάνθηρες», σαν και αυτούς που περιπολούν σε τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας, θα κάνουν την εμφάνισή τους στους σταθμούς και τις αποβάθρες του μετρό!
Μικτά κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ χθες προέβησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ψυρρή, Αγ. Παντελεήμονα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής. Συνολικά έγιναν 62 προσαγωγές ατόμων και δεκάδες έλεγχοι ύποπτων οχημάτων. Παράλληλα, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση στην οδό Μενάνδρου για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.
Στο μεταξύ, οι ομάδες των πάνοπλων μαυροντυμένων αστυνομικών, εξ ου και η επωνυμία «Μαύροι Πάνθηρες», που έκαναν πρόσφατα αισθητή την επιβλητική παρουσία τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας, θα βρεθούν και στις αποβάθρες σταθμών του μετρό, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τη διάπραξη έκνομων ενεργειών, ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων. Παράλληλα, αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του μετρό, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, δραστών αρπαγών τσαντών και άλλων παράνομων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους. Τα στελέχη της Ασφάλειας θα αναπτύξουν δίκτυο πληροφοριών και θα χαρτογραφήσουν τις δράσεις εγκληματικών ομάδων που κινούνται σε σταθμούς ΜΜΜ, επιχειρώντας τη γρήγορη εξάρθρωσή τους.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των αστυνομικών «Κομάντος-Ράμπο», που εμφανίστηκαν πρόσφατα και στην Αθήνα, στα πρότυπα μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, για την πρόληψη-αποτροπή έκνομων ενεργειών, ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κλειστά φορτηγάκια μένουν παροδικά στατικοί σε τουριστικά σημεία της πόλης, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πολυκαταστήματα, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τα εναλλάσσουν. Αρχικά δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες των πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι δύο χρησιμοποιούνται το πρωί και οι υπόλοιπες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, ενώ βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με στόχο την αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όσους τους βλέπουν.
Η κάθε ομάδα αλλάζει τόπους παρουσίας ανά 3 ώρες, δηλαδή τουλάχιστον 2 σημεία της πόλης ανά βάρδια. Σημεία «προτεραιότητας» είναι: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης, Λόφος Φιλοπάππου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλατεία Συντάγματος, Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη, Ερμού-Καπνικαρέα, Πλατεία Μοναστηρακίου.
Ο αριθμός των 25 αστυνομικών και των 4 ομάδων που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ειδική ομάδα αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το σχέδιο θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα αναπτυχθεί με τη συμμετοχή και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.
Το σχέδιο αστυνόμευσης ανά περιοχή, γειτονιά, δρόμο περιλαμβάνει αρχικά τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, τη χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.
Στο μεταξύ, η ενίσχυση σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης και Ασφάλειας Αττικής κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τον επιθυμητό αριθμό να ανέρχεται στους 2.000 αστυνομικούς. Θα στελεχώσουν «ερημωμένες» Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας και Τμήματα Ασφαλείας, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης, ενισχύοντας την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Από την έντυπη έκδοση
Πηγή ➤https://www.eleftherostypos.gr

1 σχόλιο:

  1. Κάθε θαύμα τρεις ημέρες κρατάει...κινήσεις εντυπωσιασμού για τα πρόβατα. Μετά άντε πάλι στα παλιά...να φυλάξουμε τους.. υψηλά ιστάμενους. Το 'χουμε ξανά δει το έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή