Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ. .Ο «βλάχος» που ξελασπώνει την ΕΛ.ΑΣ., το Σ.Δ.Ο.Ε. και το Λιμενικό δίνοντας τους…επιτυχίες! Το παγκόσμιο δίκτυο ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤



Του Άρη Σπίνου
Ο «βλάχος», όπως τον έλεγαν τόσα χρόνια οι συνάδελφοί του, έφυγε από την ΕΛ.ΑΣ. και πήγε στην Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Η αποστρατεία του τέως υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Γιάννη Ραχωβίτσα σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και μιας γενιάς αστυνομικών που είχαν άμεση σχέση με την Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες.Αλλά και την αρχή μιας νέας. Ο τέως υπαρχηγός είναι σήμερα στην θέση του προϊσταμένου του κλιμακίου της DEA στην Αθήνα ως Ελληνικός σύνδεσμος , με την οποία, ούτως ή άλλως, είχε πολυετή συνεργασία λόγω της αρμοδιοτήτων του στην Αστυνομία.Είχε γίνει γνωστός για την δυνατότητα του να παρεισφρύει στο οργανωμένο έγκλημα και να κατευθύνει αποτελεσματικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε διαφορετικούς τομείς. Ηταν, σύμφωνα με τους πολλούς υποστηρικτές του στην Αστυνομία, ο άνθρωπος που εξάρθρωσε τουλάχιστον τρία καρτέλ κοκαΐνης από την Κολομβία, τα οποία δρούσαν και στην Ελλάδα, που συνέλαβε τον Κώστα Πάσσαρη στην Ρουμανία, που αναλάμβανε μυστικές επιχειρήσεις για την δράση αντιεξουσιαστικών οργανώσεων. Ο ίδιος οργάνωσε την πολύμηνη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Ζωνιανά και ήταν ο δημιουργός της επιτυχημένης ομάδας ΔΙΑΣ.
raxovitsas6
Από την άλλη πλευρά, ήταν ο άνθρωπος που δεχόταν αιχμές για την χρήση «αμφιλεγόμενων μεθόδων προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του» αλλά και για τις «ύποπτες διασυνδέσεις» του. Κάπως έτσι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες της Κατεχάκη μιλούν για «τον… βλάχο που βγάζει το φίδι από την τρύπα». Είναι ο άνθρωπος που μέχρι να αποστρατευτεί είχε ήδη φύγει δύο φορές από την ΕΛΑΣ, αλλά πάντα επέστρεφε!!Ο Ραχωβίτσας, μαζί με τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Γιώργο Αγγελάκο και άλλους αξιωματικούς της ίδιας υπηρεσίας αποτέλεσαν μία ομάδα με εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες που ανελάμβανε «ειδικές αποστολές» που σχετίζονταν κυρίως με υποθέσεις ναρκωτικών αλλά όχι μόνο.Ετσι, είχε συνδέσει το όνομα του με την εξάρθρωση πολλών ελληνοκολομβιανών καρτέλ – με πρώτο αυτό του πλοίου China Breeze τον Μάιο του 1999 – που μετέφερε δεκάδες τόνους κοκαΐνηςαπό την νότιο Αμερική.Για αυτόν τον λόγο ο κ. Ραχωβίτσας είχε σε αυτές τις υποθέσεις την υποστήριξη πολλών στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν συνεργασθεί μαζί του μέσω της DEA.Οπως έλεγε συνάδελφος του «ο Ραχωβίτσας στρατολογούσε πληροφοριοδότες, έμπαινε μέσα στα κυκλώματα των ναρκοεμπόρων, είχε μεγάλες γνωριμίες στον κόσμο της νύκτας, πρωτοστατούσε στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ με το όπλο στο χέρι, ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς με τους δράστες».Άλλοι συνάδελφοί του μιλούν, πάντως, για μεθόδους στα «όρια της νομιμότητας και ίσως ακόμη πιο… πέρα».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ
Πολλοί θυμούνται την υπόθεση του επιχειρηματία Στιβ Κακέτση, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 1994 για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.Ο Κακέτσης είχε προφυλακισθεί μέχρις ότου στο γραφείο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση έφτασε μια ανώνυμη επιστολή στην οποία αποκαλυπτόταν με σειρά λεπτομερειών ότι την επίμαχη διακίνηση ναρκωτικών δεν είχε κάνει ο Κακέτσης, αλλά ένα κύκλωμα ποινικών,που εκβίαζε τον επιχειρηματία ζητώντας του χρήματα.Επειδή δεν τους έδωσε σκηνοθέτησαν όλη αυτή την σκευωρία. Τότε είχε αναφερθεί ότι την ανώνυμη επιστολή είχε γράψει ο ίδιος ο… υψηλόβαθμος αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών Ραχωβίτσας,αφού έμαθε την αλήθεια από πληροφοριοδότες του. Ο Ραχωβίτσας δεν αρνήθηκε ποτέ ότι αυτός ήταν πράγματι ο συγγραφέας της εν λόγω επιστολής.Επιπλέον του απέδιδαν ότι σε ορισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις υπερέβαινε τα… όρια και μάλιστα είχαν διατυπωθεί από κάποιους αιχμές ότι σε μία από τις ενέργειες είχε σκοτωθεί, παρότι δεν είχε επιτεθεί στους διώκτες του, ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών.
Τότε είχε ακολουθήσει έρευνα και τελικώς ο Ραχωβίτσας βραβεύθηκε για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη επιχείρηση.Κατά καιρούς εμφανίζονταν, εν τω μεταξύ, επιστολές ότι σχετιζόταν με κυκλώματα ποινικών, με κρατουμένους στον Κορυδαλλό, με σωφρονιστικούς υπάλληλους κλπ. Σε όλα αυτά, όμως, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Οπως λέει συνάδελφός του, όλα αυτά οφείλονται «στην πολυπραγμοσύνη του Ραχωβίτσα» και στην αντίληψη που επικρατούσε ότι «πολλές φορές για να βγει μια υπόθεση δεν ορρωδεί προ ουδενός».
raxovitsas4
Το έχει πει και ο ίδιος με διαφορετικά λόγια: «Εμείς με τους κακοποιούς περπατάμε στο ίδιο ποτάμι αλλά σε διαφορετική όχθη».
Στο lap top κρατάει αποθηκευμένα βίντεο από αστυνομικές εφόδους στις οποίες προΐστατο και φυσικά συμμετείχε και τα δείχνει με καμάρι.Ο Ραχωβίτσας και οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της οποίας ήταν επικεφαλής, αναλάμβαναν πολλές μυστικές αποστολές, άσχετες με υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά με άλλοθι την σύλληψη διακινητών. Έτσι προχωρούσαν σε παρακολουθήσεις και κατ’ οίκον έρευνες υποτίθεται υπόπτων ως ναρκωεμπόρων, ενώ ο στόχος ήταν άλλος.Πολλοί αξιωματικοί από την Δίωξη Ναρκωτικών βρέθηκαν το 2004 στην ΕΥΠ – κυρίως στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – και οι περισσότεροι ενεπλάκησαν, από το καλοκαίρι του 2005, στην «περιπέτεια» της απαγωγής των Πακιστανών.Αλλά και οι εσωτερικοί αντίπαλοι του Ραχωβίτσα δεν ήταν λίγοι. Το 2006 μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, όπου μάλιστα χειρίσθηκε την υπόθεση του βιασμού της ανήλικης μαθήτριας στην Αμάρυνθο. Όπως έλεγαν τότε συνεργάτες του «κάποιοι με αυτή την μετάθεση ήθελαν να τον ωθήσουν στην παραίτηση. Αλλά δεν τους έκανε το χατίρι».
Το 2007 ο «μύθος Ραχωβίτσα» άρχισε να μεγεθύνεται. Τότε του είχε ανατεθεί το κύριο μέρος της επιχείρησης της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της μαφίας των Ζωνιανών και τον εντοπισμό των κρυψώνων, όπου έκρυβαν όπλα και ναρκωτικά. Οπως έλεγε εκείνες τις μέρες ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη «ο βλάχος μεγαλουργεί στον… Ψηλορείτη».Με τον ερχομό, το φθινόπωρο του 2009, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην λεωφόρο Κατεχάκη ο Ραχωβίτσας αναβάθμισε τον ρόλο του στην ΕΛΑΣ.Οι σχέσεις του κ. Ραχωβίτσα με τον επίσης πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Ελ. Οικονόμου,σημερινό υφυπουργό χαρακτηρίζονται «κακές».Οι λόγοι σε ένα άλλο ρεπορτάζ!! Μάλιστα ο Οικονόμου είχε ζητήσει να κοπεί συνέντευξη του Ραχωβίτσα που επρόκειτο να δημοσιευθεί σε περιοδικό της ΕΛΑΣ, στην οποία ο τότε υπαρχηγός αναφερόταν «στις ενέργειες του για την δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ».
RAXWBITSAS-GIANNHS
Σήμερα το «κουμάντο» του Ραχωβίτσα στα καρτέλ των ναρκωτικών έχει ξεφύγει από κάθε όριο!!Γνωρίζει όχι πότε φορτώνονται τα πλοία με κόκα και ηρωίνη αλλά πότε κλείνονται τα deal για να γίνει αυτό.Η πρόσφατη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ με τα δεκάδες κιλά κοκαΐνης στο Μπραχάμι ήταν μια ακόμη «δουλειά»,ανάμεσα στις δεκάδες, που έδωσε στους πρώην συναδέλφους του.Το ίδιο είχε γίνει και με το Noor 1, που τότε είχε επιλέξει να εμπλακεί το λιμενικό για συγκεκριμένους λόγους,χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ.Οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την δίωξη ναρκωτικών είναι εκτός από την ασφάλεια,το Σ.Δ.Ο.Ε. και το λιμενικό.Συνήθως ισχύει ο περιβόητος «κύκλος».Αυτό σημαίνει ότι η D.E.A. δίνει την «δουλεία»κάθε φορά και σε έναν από τους τρεις για να έχουν .όλοι..επιτυχίες!!Επιπλέον η D.E.A. έχει την δυνατότητα διαχείρισης κονδυλιών για την αγορά πληροφοριών κάτι που δεν συμβαίνει με τις Ελληνικές υπηρεσίες,αλλά πάνω από όλα εγγυάται την ασφάλεια των πληροφοριοδοτών της ,σε αντίθεση με τα Ελληνικά δεδομένα που βλέπουν τα ονόματά τους στα δελτία ειδήσεων.
edolio5
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου