Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΛ.ΑΣ. ρίχνει και σκούτερ στη «μάχη» των Εξαρχείων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Και αστυνομικά… σκούτερ (αυτόματα μηχανάκια) στα Εξάρχεια. Μετά την ανακάλυψή τους, ξεχασμένα σε αστυνομικές αποθήκες, βγαίνουν και αυτά στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο των καθημερινών και διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι αστυνομικοί που θα επιχειρούν με δίκυκλα στα Εξάρχεια θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση καταστάσεων, στον τρόπο αστυνομικών ελέγχων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, στην αποφυγή «επικίνδυνων» δρομολογίων και στη «χαρτογράφηση» των καταλήψεων!

Επτά αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και… 2η συμμετοχή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο 24ωρο, σε συνεργασία με ομάδες ΟΠΚΕ, νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ», Τροχαία, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 19,1 γραμμαρίων και προσήχθησαν 26 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, εκ των οποίων πέντε συνελήφθησαν προκειμένου να εφαρμοστεί εις βάρος τους το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι, όπως διαπιστώθηκε, στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Σημειώνεται πως ήδη σχηματίστηκαν 5 ομάδες «ΔΡΑΣΗ», οι οποίες θα περιπολούν κυκλικά όλους τους τομείς της Αθήνας, ανά εξάωρο, ενώ οι 30 ομάδες ΟΠΚΕ αναμένεται να αυξηθούν σε 40, και οι περιπολίες τους να επεκτείνονται γεωγραφικά από τον Ωρωπό έως και το Λαύριο!

Σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών έχουν πραγματοποιηθεί 24 αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με 12 από αυτές τις πρώτες έξι ημέρες. Συνολικά έχουν γίνει 127 προσαγωγές και 28 συλλήψεις.

Εκτός των αποτελεσμάτων, η βασική επιδίωξη των αρμόδιων αξιωματικών είναι η σταθερότητα αυτών των επιχειρήσεων, με στοχευμένες δράσεις ανάλογα με τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, γειτονιά και δρόμο. Στόχος να επέλθει κανονικότητα στην περιοχή των Εξαρχείων με την αρμονική συνύπαρξη αστυνομικών και κατοίκων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ αναμένεται να εξελιχθούν και ημερίδες ενημέρωσης αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με κοινωνικούς φορείς περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αστυνόμευσης και παραβατικότητας.

Από την έντυπη έκδοση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου