Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«Τον έχει στο χέρι» ο Ερντογάν τον Τράμπ;; Στην φόρα οι μπίζνες της οικογένειας! Τα χατίρια που του κάνει για να γλιτώσει από «θανάσιμες» αποκαλύψεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Νέο πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά αποσπάσματά του δημοσίευσαν οι New York Times. Σε αυτό αποκαλύπτονται οι μπίζνες του Τραμπ και της οικογένειάς του με τον Ερντογάν και τα χατίρια που έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στον Τούρκο Πρόεδρο για να τον γλιτώσει από «θανάσιμες» αποκαλύψεις για την πολιτική του καριέρα.
Οι New York Times σε ένα μακροσκελές άρθρο ξετυλίγουν το κουβάρι της σχέσης Τραμπ – Ερντογάν όπως αυτό περιγράφεται από έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αμερικανού Προέδρου που τώρα όμως είναι απέναντι…
Γράφουν οι New York Times: Το 2018 χτύπησε το τηλέφωνο του προέδρου στον Λευκό Οίκο και στην άλλη γραμμή ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν με ένα ασυνήθιστο αίτημα: την παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ για να σταματήσειη ποινική έρευνα για την Halkbank, μια από τις πιο μεγάλες κρατικές τράπεζες της Τουρκίας.
Και δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Ερντογάν πίεζε ή προσπαθούσε να πείσει την κυβέρνηση Τραμπ να κάνει πίσω στην έρευνα η οποία κατηγορούνταν ότι παραβίαζε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν.
Η κυβέρνησή του είχε προσλάβει μια εταιρία η οποία έκανε λόμπινγκ και μάλιστα ήταν ιδιοκτησίας φίλου και χρηματοδότη του Τραμπ για να πιέσει τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Και τα τηλεφωνήματα ήταν πολλά εκ μέρους του Ερντογάν στον Τραμπ σύμφωνα με όσους έχουν γνώση των γεγονότων.
Και τώρα ο Τραμπ στριμώχνεται ακόμα περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται στο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει με συγγραφέα τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον στο οποίο μεταξύ άλλων αποκαλύπτονται οι χάρες του Τραμπ τόσο στον Ταγίπ Ερντογάν όσο και στον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Άνθρωποι με γνώση των όσων περιέχονται στο βιβλίο κάνουν αποκαλύψεις στους New York Times. Ο Μπόλτον σε αυτό λέει ότι μοιράστηκε τους προβληματισμούς του με ανώτατους εισαγγελείς για τις παρεμβάσεις Τραμπ σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με την Τουρκία και την Κίνα. Οι δυο υποθέσεις είχαν να κάνουν με την έρευνα για την τουρκική τράπεζα Halkbank και την απόφαση του Τραμπ να αρθούν οι κυρώσεις στον τηλεπικοινωνιακό κινεζικό όμιλο ZTE, το 2018.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Μπόλτον. Όμως, την Τρίτη υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών θεώρησαν ότι οι υπόνοιες ανάμειξης του Τραμπ στις δυο αυτές υποθέσεις είναι νέα στοιχεία καθώς οι οικογενειακές επιχειρήσεις των Τραμπ φτάνουν μέχρι την Τουρκία αλλά και την Κίνα με την ανέγερση ουρανοξυστών. Λένε μάλιστα ότι χρησιμοποίησε την εξουσία του για να πλουτίσει ο ίδιος και η οικογένειά του.
Πρώην ανώτατοι διπλωμάτες μεταξύ των οποίων και κάποιοι που ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους κατέθεσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διαδραματίζει έναν ασυνήθιστο και ενίοτε ενοχλητικό ρόλο σε ποινικές υποθέσεις και σε θέματα επιβολής κυρώσεων σε ξένες κυβερνήσεις.
Η εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ στην έρευνα για την Halkbank ξεκίνησε πολύ νωρίς στην θητεία του ως Πρόεδρος. Το 2017, του ζητήθηκε από τον Ρούντολφ Τζουλιάνι σε σύσκεψη στο Οβάλ Γραφείο παρουσία του τότε υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον να παρέμβει για την απελευθέρωση του Ρεζά Ζαράμπ, που ήταν από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Halkbank. Ο Ζαράμπ είχε προσλάβει τον Τζουλιάνι ως δικηγόρο του και ήταν κατηγορούμενος γιατί έπαιξε κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της Halkbank να διοχετεύσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά στο Ιράν παρά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από τις ΗΠΑ. Η Τουρκία επεδίωκε με λύσσα την απελευθέρωση του Ζαράμπ καθώς αν κατέθετε θα ενέπλεκε μέλη της οικογένειας Ερντογάν ή και τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο. Αυτό όμως ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά από το 2018 έως το 2019 από την Άγκυρα στην Ουάσινγκτον με τον Ερντογάν να ζητάει συνέχεια από τον Τραμπ να παρέμβει ώστε να κουκουλωθεί η υπόθεση. 
Και δεν ήταν μόνο ο Ερντογάν. Ο γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών, πίεζε τον αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν. Ο οποίος πριν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ήταν επικεφαλής της ανέγερσης των Πύργων Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη…
Ο Ερντογάν προσπαθούσε από παντού να πιέσει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Halkbank προσέλαβε την εταιρεία λόμπινγκ του Brian D. Ballard, ένος από τους πιο μεγάλους χρηματοδότες του Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων. Ο Ballard λοιπόν άρχισε να πιέζει το υπουργείο Εξωτερικών και τον Λευκό Οίκο ώστε να κάνουν πίσω στις έρευνες για την τουρκική τράπεζα λέγοντας ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε την τουρκική οικονομία! Και ο χρόνος περνούσε και τελικά φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2019 για να απαγγελθούν κατηγορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον της Halkbank. Για την ιστορία είχε προηγηθεί η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.
Ο Τραμπ έκανε τις δουλίτσες του Ερντογάν και της Halkbank είπε ευθέως δημοκρατικός γερουσιαστής.
Με πληροφορίες από The New York Times
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου