Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Koυκάκι: Καλά, πώς μπήκαν οι καταληψίες στο σφραγισμένο κτίριο; Ερώτημα πρώτο για

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τα… μυστήρια της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, προσπαθούν να λύσουν στην ΕΛ.ΑΣ έπειτα από τα σοκαριστικά επεισόδια που προκλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, με τους αστυνομικούς να δέχονται ακραίας βίας επιθέσεις, μέχρι και με τεράστιους τσιμεντόλιθους από τους καταληψίες, την ώρα που προσπαθούσαν να μπουν στο εσωτερικό προκειμένου να εκκενώσουν εκ νέου το εγκαταλειμμένο κτίριο.
Ερώτημα πρώτο για τα επεισόδια στο Κουκάκι
Το ερώτημα λοιπόν που θέτουν και μάλιστα μετ’ επιτάσεως στην ΕΛ.ΑΣ, είναι το πώς κατάφεραν οι πέντε καταληψίες να μπουν στο κτίριο, που άλλωστε ήταν σφραγισμένο, καθώς πόρτες και παράθυρα είχαν σφραγιστεί με τσιμεντόλιθους.
Από την στιγμή λοιπόν που αυτές οι δίοδοι δεν είχαν παραβιαστεί, άρχισε να πλανάται στους αστυνομικούς το ερώτημα εισόδου των πέντε συλληφθέντων, στο εσωτερικό του κτιρίου στο Κουκάκι.
Ερώτημα δεύτερο για τα επεισόδια στο Κουκάκι
Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ θέτουν άλλο ένα επίσης σοβαρό ερώτημα. Πώς οι καταληψίες κατάφεραν να ανεβάσουν στην ταράτσα του κτιρίου τα κουτιά με τα χρώματα που έριξαν στους αστυνομικούς, αλλά και τα δεκάδες πολεμοφόδια που βρέθηκαν αποθηκευμένα στην ταράτσα του κτιρίου.
Εκτός όλων αυτών όμως, στην συγκεκριμένη επιχείρηση διαπιστώθηκε κι ένα έλλειμμα πληροφόρησης των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, καθώς η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για την ανακατάληψη του κτιρίου στο Κουκάκι λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου από περίοικους. Αυτοί ενημέρωσαν τηλεφωνικά το κέντρο της Άμεσης Δράσης πως έξω από το κτίριο βρίσκονται περίπου 50 άτομα, ενώ στην ταράτσα του ακινήτου βρίσκονταν άτομα τα οποία είχαν κρεμάσει ακόμα και πανό.
Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι έφτασε στο σημείο μια μηχανοκίνητη ομάδα ”ΔΡΑΣΗ” πρώην ”ΔΕΛΤΑ”, οι οποίοι διαπίστωσαν την κινητικότητα των ατόμων και αμέσως ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να φτάσουν στο σημείο δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ.
Όταν πια είχε ολοκληρωθεί η επέμβαση εκκένωσης του κτιρίου στην οδό Ματρόζου και είχαν συλληφθεί τα πέντε άτομα που βρέθηκαν στο εσωτερικό και είχαν ρίξει τελικά τις μπογιές αλλά και τα αντικείμενα στα κεφάλια των αστυνομικών ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να μπουν οι συλληφθέντες στο σφραγισμένο κτήριο.
Ερώτημα τρίτο για τα επεισόδια στο Κουκάκι
Σε αυτή τη φάση λοιπόν τέθηκε ένα τρίτο ερώτημα από τους αστυνομικούς, καθώς από την έρευνα που ακολούθησε δεν διαπιστώθηκε να έχει παραβιαστεί κάποια από τις εισόδους του κτιρίου, που είχαν σφραγιστεί από την αστυνομία στο πρόσφατο παρελθόν.
Παράλληλα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καταληψίες δεν χρησιμοποίησαν σκάλες προκειμένου να βρεθούν στην ταράτσα και στην συνέχεια στο εσωτερικό του κτιρίου. Κατά συνέπεια το ερώτημα που θέτουν οι αστυνομικοί είναι το εξής: “…αφού κατάφεραν να μπουν από κάποιο κρυφό σημείο, γιατί μετά την εισβολή μας δεν έφυγαν από εκεί που μπήκαν;”.
Έπειτα απ’ όλα αυτά στο τραπέζι των ερευνών μπήκε εκ νέου το σχεδιάγραμμα των κτιρίων της περιοχής στο Κουκάκι, καθώς ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι οι καταληψίες να βρέθηκαν στην ταράτσα του κτιρίου, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα διπλανών οικημάτων. Και πάλι όμως το ερώτημα παραμένει και απάντηση δεν έχει δοθεί: “…από ποιες ταράτσες και με ποια πρόσβαση κατάφεραν οι καταληψίες να φτάσουν στο…σημείο αναφοράς;”.
Στο μεταξύ και έπειτα από επείγουσα διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, άμεσα θα αντικατασταθούν οι στολές και η εξάρτηση των Αστυνομικών που πήραν μέρος στην επιχείρηση ανακατάληψης του κτιρίου της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου