Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Τούρκοι στρατιώτες συνοδεύουν μετανάστες στον Εβρο Ενταση και δακρυγόνα ξανά στον Εβρο:νέα επεισόδια στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ενταση και δακρυγόνα ξανά στον Εβρο: Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα
Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν νέα επεισόδια στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου έκαναν αργά το βράδυ της Παρασκευής μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων.
Όπως μεταδίδει στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και ώρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.
Happening now in Kastanies where hundreds of migrants and refugees are trapped between Greece and Turkey, after Ankara stopped border controls and allowed -if not actively pushed- them there to pressure Europe. Greek police deter any crossing attempt with tear gas
576 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ανεχτεί καμία παράνομη είσοδο στη χώρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις συνεχώς μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας, με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να ανακόψουν τις προσπάθειες διέλευσης.
DW: 120.000 πρόσφυγες/μετανάστες προ των πυλών της Ελλάδας
Σύμφωνα με την DW η Τουρκία ζητά τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Ιντλίμπ και πιέζει με το προσφυγικό δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες. Ετσι, πλέον τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα μέχρι νεωτέρας καθώς 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλιες για να μετακινηθούν προς την Ελλάδα.
SONORA
Tο Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμα για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο προσφυγικό.
Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στη χώρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί παράνομες εισόδους στην χώρα.
«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», έγραψε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».
Τούρκοι στρατιώτες συνοδεύουν μετανάστες στον Εβρο
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Τουρκία στήνει στα σύνορα τη δική της Ειδομένη, καθώς βάζει δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταβούν στα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

tourkoi-stratiotes-2 Η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» έχει αναρτήσει και βίντεο, στο οποίο δείχνει πόσο άνετα, χαλαρά και ανενόχλητα εισήλθαν οι αλλοδαποί στο έδαφός μας.
Το ακόλουθο πλάνο δείχνει μια βάρκα να διασχίζει τον Έβρο:
Εδώ τους βλέπετε να πατάνε στο ελληνικό έδαφος:
Η βάρκα εκτελεί χρέη «φέρι» και επιστρέφει στην τουρκική ακτή να παραλάβει την επόμενη ομάδα για να την περάσει απέναντι:
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι συνολικά 50 πρόσφυγες και μετανάστες από Αφγανιστάν και Συρία πέρασαν από το συγκεκριμένο σημείο στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία κάνει προπαγάνδα και από την τηλεόραση ότι οι μετανάστες μπορούν να πάνε στην Ελλάδα και από τα νησιά.
H ανταποκρίτρια αραβικού καναλιού αναφέρει σε ανάρτησή της: «Αν είσαι μετανάστης στην Τουρκία, αυτό βλέπεις όλη την ημέρα στην τηλεόραση. Ζωντανή κάλυψη με ξεκάθαρο μήνυμα, ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά για να πας στην Ευρώπη».
Στο πόδι τα νησιά, φόβοι για απόβαση χιλιάδων μεταναστών
Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στο ανατολικό Αιγαίο για το μεταναστευτικό, καθώς κατά κύματα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά παράλια και ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στα ελληνικά νησιά.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου