Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΧΙΟ. ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ SMS.. 120.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΤΡΑΤΟΣ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ !

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Tα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά…
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν πριν λίγο στο ΚΥΤ της Μοριας μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι περιπου 100 ανήλικοι μετανάστες ξαφνικά ξεκίνησαν με τα υπάρχοντα τους από το ΚΥΤ της Μοριας με σκοπό να φτάσουν Μυτιλήνη και η αστυνομία προσπαθεί να τους εμποδίσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών ήταν η αφορμή να υπάρχει γενικός ξεσηκωμός στο ΚΥ Τ της Μοριας.
Το μήνυμα ανέφερε πως πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να ξεκινήσουν με τα πόδια από την Μορια για την Μυτιλήνη με την αστυνομία αρχικά να ξαφνιάζεται και να μην μπορεί να τους σταματήσει.
Τελικά διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο νησί μας τους σταμάτησε λίγο μετα τον καταυλισμό του Καρα Τεπε
Την ίδια ώρα επεισόδια έχουμε και στην ΒΙΑΛ της Χίου και όπως φαίνεται όλο αυτό είναι οργανωμένο μετα και το άνοιγμα τον συνόρων χτες αργά την νύχτα
UPDATE:
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία σταμάτησε τους μετανάστες λίγο μετα τον καταυλισμό του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και οι μετανάστες γύρισαν πίσω στο ΚΥΤ ενώ ΜΑΤ φυλάνε όλες τις εξόδους από το ΚΥΤ προς την Μυτιλήνη
lesvospost.com
ΕΒΡΟΣ 
evros-lathro2
Παρά τις δηλώσεις και την τεράστια κινητοποίηση που υπήρξε από το πρωί τόσο απ’ την αστυνομία όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις, παρά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην περιοχή και τις δηλώσεις του ίδιου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γέμισαν απόψε η Ορεστιάδα και πολλά χωριά του Έβρου από λαθρομετανάστες.
Όπως βλέπετε στις αποψινές φωτογραφίες απ’ την βροχερή Ορεστιάδα, περίπου 30 λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην περιοχή της Φοιτητικής Λέσχης και κατευθύνονται προς το Κολυμβητήριο της πόλης. Παράλληλα, οι πληροφορίες μας από χωριά της περιοχής του Σουφλίου, Λαγυνά, Φυλακτό, Λύρα, Λυκόφη, αναφέρουν ότι οι κάτοικοι τους βλέπουν μέσα στα χωριά λαθρομετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες, να κυκλοφορούν χωρίς κανένα πρόβλημα και έχοντας περάσει απ’ την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.Επίσης, υπάρχει… κυνηγητό των αστυνομικών στον κάμπο του Τυχερού αλλά και στις περιοχές κοντά στο Τελωνείο των Κήπων, για την σύλληψη λαθρομεταναστών που έχουν καταφέρει να περάσουν στην ελληνική πλευρά, αφού η συνοριογραμμή είναι τεράστια και αν δεν χρησιμοποιηθεί ο στρατός να φυλάξει τα σύνορα κατεβαίνοντας στο ποτάμι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση.
Οι Τούρκοι άλλωστε όχι μόνο δεν αποτρέπουν, αλλά διευκολύνουν όσους θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, λέγοντας τους ότι θα μπορέσουν στη συνέχεια να προωθηθούν προς την Ευρώπη.
LATHRO-EVROS1
evros-news.gr

ΧΙΟΣ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Μικρής έκτασης επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών, ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα Σομαλών μετά τη συμπλοκή προχώρησε σε κάψιμο σκηνών των Σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων ενώ άμεση υπήρξε και η παρέμβαση της Π.Υ. Χίου που επιχείρησε με 1 όχημα και δύο άνδρες.
DW: 120.000 πρόσφυγες – μετανάστες έτοιμοι να μετακινηθούν προς την Ελλάδα
Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην νεκρή ζώνη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται και στο Ντικιλί κοντά στο Αϊβαλί απέναντι από την Μυτιλήνη. Στο μεταξύ, η Άγκυρα απάντησε με αεροπορικές επιδρομές και βαρύ πυροβολικό σφυροκοπώντας πάνω από 200 γνωστές θέσεις του στρατού του πρόεδρου Άσαντ γύρω από το Ιντλίμπ.
Στο μέτωπο της διπλωματίας την ημέρα σφράγισε η δήλωση του τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που φωτογράφησε τη Ρωσία ως υπαίτιο της αεροπορικής επίθεσης όταν είπε πως «ήξεραν καλά που βρισκόταν το τουρκικό κομβόι» για να απαντήσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι την επιδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Άσαντ και όχι η ρωσική αεροπορία. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος των τούρκων στρατιωτών, η Μόσχα άσκησε πίεση για να σταματήσει η επίθεση. Πάντως το Κρεμλίνο δήλωσε ότι το τουρκικό κομβόι χτυπήθηκε σε σημείο που δεν έπρεπε να βρισκόταν.
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το προσφυγικό
Το μεσημέρι οι Πούτιν και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα νέες κύκλος διαπραγματεύσεων με το ρωσικό κλιμάκιο στην Άγκυρα. Η συνάντηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα.
Η Τουρκία ζητά τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Ιντλίμπ και πιέζει με το προσφυγικό, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες. Πλέον τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα μέχρι νεωτέρας. 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλιες για να μετακινηθούν προς την Ελλάδα.
Αυτή η βραδιά καθώς και το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμα για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο προσφυγικό.
«Καμία παράνομη είσοδος δεν θα γίνει ανεκτή» διαμηνύει στο μεταξύ προς πάσα κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες αφότου πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, καθώς στον Έβρο βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να επιβλέψουν τα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων.
Πηγή: DW – Ανδρέας Ρομπόπουλος 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου