Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Στρατηγός Λάμπρος Τζούμης – Έτσι δεν θα περάσει ούτε ένας τον Έβρο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Γράφει ο στρατηγός ε.α. Λάμπρος Τζούμης
Διαβάζω ότι ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο με δύο Λόχους καταδρομών για την παρεμπόδιση των μεταναστών που συγκεντρώνονται στην τουρκική πλευρά. Το 2011 στο βαθμό του Ταξιάρχου υπηρετούσα ως Υποδιοικητής της Μεραρχίας στο Διδυμότειχο. Κάποια μέρα υπήρξε ειδοποίηση ότι σε νησίδα εντός του π. Έβρου βρίσκονταν άτομα και ετοιμάζονταν να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Με τον Μέραρχο ήμασταν σε φυλάκια κοντά στο ποτάμι και εντός 5λεπτου βρεθήκαμε στο σημείο. Μαζί μας ο αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, 4 αστυνομικοί και 6 οπλίτες από το παρακείμενο φυλάκιο.
 Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, άνδρες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν σε νησίδα μέσα στο ποτάμι. Μας έβλεπαν και τους βλέπαμε. Επιβιβάστηκαν σε πλαστική βάρκα και άρχισαν να έρχονται. Οι αστυνομικοί τους φώναζαν να γυρίσουν πίσω. Ένας έβγαλε το όπλο του και απειλούσε ότι θα τους πυροβολήσει..Αυτοί απτόητοι. Βράχηκαν λίγο τη στιγμή που έβγαιναν και παραδόθηκαν. Συμπέρασμα : Η φυσική παρουσία αν και σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί αποτρεπτικά δεν είναι αποτελεσματική. Σκέψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού :

1ον : Με κατασκευή φράκτη σε όλο το μήκος του Έβρου

2ον : Με την ανάπτυξη της FRONTEX στην ανατολική όχθη του ποταμού, κατόπιν πίεσης και αποδοχής από την Τουρκία μέσω οικονομικών ανταλλαγμάτων (Πιθανότητα με ελαχιστα ποσοστά να υλοποιηθεί)

3ον : Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης για το μεταναστευτικό.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου