Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Δείτε live: Επεισόδια στις Καστανιές του Έβρου – Μάχη της ΕΛΑΣ με τους μετανάστες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Επεισόδια σημειώνονται στις Καστανιές του Έβρου  αυτήν ώρα οπού οι δυνάμεις της  ΕΛΑΣ προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο και θέλουν να μπουν στην Ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης που βρίσκονται στο σημείο, οι μετανάστες πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 5 με 6 χιλιάδες μετανάστες.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, απ όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού. Κάποιες προσπάθειες τη νύχτα ομάδων μεταναστών/προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης που σε μια περίπτωση έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μεμονωμένα άτομα πάντως εθεάθησαν το πρωί να κινούνται πεζή σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.

Με το φως της ημέρας έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες, και ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος, να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Έβρου για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε περισσότερους από 5 με 6 χιλιάδες μετανάστες!  Κατά τη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε (6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου) 66 παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα.

Γι’ αυτούς κινούνται όλες οι θεσμικά προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες. Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν το Ιράν και άλλες χώρες.

Αυτή την ώρα, περίπου 9 πρωί Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου 2020, υπολογίζονται σε περίπου 3.000 οι συγκεντρωμένοι παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές.

Δείτε live εικόνα από τον Έβρο 
Ο εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της FRONTEX και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων και στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίδοξοι «εισβολείς» παρέμεναν στην τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής, εκτεθειμένοι στην ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στον Έβρο

.Συγκεκριμένα, μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου έκαναν αργά το βράδυ της Παρασκευής μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων.

Οι μετανάστες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους αστυνομικούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα.

Στην περιοχή, οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, καθώς βρέχει. Η ελληνική πλευρά δέχεται τεράστια πίεση, ενώ, λόγω του σημείου, οπτική πρόσβαση έχουν κυρίως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.




Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, βανάκια σταμάτησαν στις όχθες του Έβρου από την τουρκική πλευρά και αποβίβασαν δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι κινήθηκαν ανά ομάδες, προσπαθώντας να βρουν «καθαρά» μονοπάτια, χωρίς φύλαξη, για να περάσουν στην Ελλάδα.

Στρατός και Αστυνομία είναι επί ποδός και προσπαθούν να τους απωθήσουν. Έχουν συνεχώς περιπολίες, με αυτοκίνητα αλλά και πεζή, ακόμα και με drone. Τους απωθούν με ηχητικά και φωτεινά σήματα.

Όμως, κάποιοι μετανάστες δεν κάνουν πίσω, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν πως από την τουρκική πλευρά ακούγονται πυροβολισμοί. Καθώς φαίνεται, Τούρκοι πυροβολούν στον αέρα, για να αναγκάσουν τους μετανάστες να προωθηθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Μικρές ομάδες βρήκαν τρόπο να περάσουν κρυφά
Μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στον Έβρο,στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, βρήκαν τρόπο να περάσουν απαρατηρήτοι και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.
Σύμφωνα με το www.thrakinea.gr, μία από της ομάδες των ατόμων οι οποίες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από τα σύνορα του Έβρου κατάφερε αλλά εντοπίστηκε μέσα στο χωριό των Καστανεών.

Άλλη ομάδα μεταναστών κατάφερε να περάσει τα ελληνικά σύνορα, κατά μήκος του Έβρου από σημεία τα οποία μπόρεσαν να βρουν ανοίγματα, παρά την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.Οι μετανάστες εντοπίστηκαν να περπατούν κατά μήκος του Εθνικού και επαρχιακού δικτύου, προκαλώντας έκπληξη στους οδηγούς που περνούσαν από το σημείο.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου