Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κρήτη: Φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 3.000 σε καφετζή που άνοιξε το μαγαζί του Έχουν συλληφθεί 143 -παραβάτες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πρόκειται για ιδιοκτήτη καφενείου στην περιοχή της Μεσαράς, που αγνόησε τις αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό
Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης καφενείου που αγνόησε τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό και λειτούργησε το κατάστημά του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive, στον καφετζή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη καφενείου στην περιοχή της Μεσαράς, που αγνόησε τις αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό και άνοιξε το κατάστημά του.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο χωρίς δικηγόρο και δεν θέλησε να πάρει αναβολή.

Κρίθηκε ένοχος για παραβίαση της σχετικής εντολής και του επιβλήθηκε η ποινή των 18 μηνών.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ που με τις προσαυξήσεις στο ταμείο γίνεται διπλάσια.

Κορωνοϊός: Φυλάκιση ενός έτους και 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 από τους συλληφθέντες που παραβίασαν τα μέτρα

29 συνολικά οι συλληφθέντες - Οι δίκες των υπολοίπων 27 θα γίνουν μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω του κορωνοϊού
Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επέβαλλε με απόφασή του Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, σε δυο εκ των 29 συνολικά συλληφθέντων για παραβίαση των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊου που επέβαλε η κυβέρνηση. Η καταδίκη για τους δυο κατηγορούμενους ήρθε μετά από ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που τους άσκησε χθες η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για παραβίαση μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Ο μεγάλος αριθμός των συλλήψεων για παραβίαση της συγκεκριμένης διάταξης, αποτυπώνεται άλλωστε και στο πινάκιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Δικαστηρίου της Αθήνας. Σε αυτό υπήρχαν χθες 31 συνολικά υποθέσεις, εκ των οποίων οι 29 αφορούσαν συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της Πολιτείας βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Σε ό,τι αφορά στους άλλους 27 κατηγορουμένους, εκτός δηλαδή των δυο επιχειρηματιών που καταδικάσθηκαν, όλη ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως προβλέπεται. Οι δίκες τους αναμένεται να γίνουν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων βάσει των νέων αυστηρότερων προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τα οποία τα αυτόφωρα δικαστήρια θα δικάζουν μόνο υποθέσεις των οποίων οι κατηγορούμενοι είναι υπό κράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει εκδώσει εγκύκλιο με την οποία ζητεί αυστηρή τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για όσους παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε δεκάδες συλλήψεις ανά την Ελλάδα.


Την ίδια ώρα οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ζητούν από δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στα δικαστήρια και υπενθυμίζουν την τελευταία την τελευταία υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται. Τέλος, απευθύνουν έκκληση σε όσους χρειάζονται διευκρινίσεις να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δικαστηρίων.

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έχουν συλληφθεί 143 επιχειρηματίες-παραβάτες  
Μέτρα για τον κορωνοϊό:  Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρησή τους
Το καίριο έργο της διασφάλισης ότι τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού θα τηρούνται στο ακέραιο από όλους τους επιχειρηματίες συνεχίζει η Ελληνική Αστυνομία, με καθημερινούς ελέγχους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που εξέδωσε σήμερα, συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 138 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 143 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα έχουν εντοπιστεί:

την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,
την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,
το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,
την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις και
τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν:

51 στην Αττική,
27 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στη Θεσσαλία,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στην Κεντρική Μακεδονία,
7 στο Νότιο Αιγαίο,
6 στην Κρήτη,
6 στη Θεσσαλονίκη,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στην Πελοπόννησο,
4 στη Στερεά Ελλάδα,
2 στην Ήπειρο,
2 στο Βόρειο Αιγαίο και
1 στα Ιόνια Νησιά

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ. για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου