Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Έφυγε ντροπιασμένη η δημοσιογράφος με αυτό που αντίκρισε στον Έβρο! Τι κάνετε ρε ??

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Δείτε τι αναφέρει η δημοσιογράφος που επισκέφθηκε τον Έβρο.
«Φτάσαμε την Κυριακή το απόγευμα στο Δίλοφο, να δουμε το Τριεθνές, εκεί δηλαδή που ενώνονται τρείς χώρες. Ελλάδα Βουλγαρία και Τουρκία.
Κοιτούμε γύρω μας με έκσταση. Είναι τόσο όμορφος ο τόπος μας! Στο χωριό συναντούμε τρεις ηλικιωμένους. ‘ Δεν είμαστε μόνο εμείς μας διαβεβαιώνουν, είμαστε πάνω από 20 γερόντια….” Ένα χωριό φάντασμα, που όμως ακόμα προσπαθεί να δείχνει νοικοκυρεμένο. Ξεχασμένο χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ. Η μόνη ζωντανή παρουσία που δεν χάνει ποτέ το ραντεβού της με το χωριό, το τρένο που περνά δύο φορές και ίσως δημιουργεί την ψευδαίσθηση και να φέρνει ελπίδα και φώς πως ίσως τα παιδιά τους θα γυρίσουν πίσω να ξαναζωντανέψει ο τόπος με Έλληνες!
Με αυτοκίνητο ανεβαίνουμε στον λόφο που διακρίνεται το ΤΡΙΕΘΝΕΣ. Με μανία και αγωνία όλοι μας προσπαθούμε να διακρίνουμε την ελληνική σημαία. Κοιτάμε ο ένας τον άλλο και πειραζόμαστε για την όραση και την ηλικία μας. Το χαμόγελο όμως παγώνει στα χείλη μας όταν συνειδητοποιούμε πως δεν υπάρχει Ελληνική Σημαία. Ζητώ από τον συνεργάτη μου Γιώργο Ζιώγα να κάνει ζούμ με τον φακό! Μόνο Τούρκικη Βουλγάρικη και Ευρωπαϊκή’ μας λέει και παγώνουμε Ελληνική σημαία πουθενά. Λές και ντρεπόμαστε. Προσπαθήσαμε να δικαιολογήσουμε το γεγονός λέγοντας πως ίσως πετύχαμε στην περίπτωση που την αλλάζουνε. ¨Όμως η αποστομωτική απάντηση ενός εθνοφύλακα μας προσγειώνει ανώμαλα στην σκληρή πραγματικότητα “Μέχρι στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουμε στείλει επιστολή για να τοποθετηθεί η Ελληνική Σημαία εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει δείξει κάνεις ενδιαφέρον! Είναι σαν να μην υπάρχουμε”
Φύγαμε ηττημένοι με το κεφάλι να κοιτά στο χώμα! Πόση ντροπή! Και το βουβό κλάμα γίνεται θυμός θεριό ανήποτο. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΈΝΟΙ στην Αθήνα. Καταλαβαίνετε πως εδώ στην αρχή της Ελλάδος, εδώ που ποτίστηκε το χώμα με αίμα ελληνικό για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, εδώ που φυλάνε Θερμοπύλες τα παιδιά σας φαντάροι αστυνόμοι εθνοφύλακες, ντόπιοι, αγρότες, εδώ που δεν υπάρχει άνθρωπος μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι μας, θα πρεπε να κυματίζει μια τεράστια ελληνική σημαία? Να την βλέπουν και να στέκονται προσοχή, να παίρνουν θάρρος, να κουβεντιάζουν μαζί της και αυτή στον κυματισμό της να τους ψιθυρίζει ήχους και λόγια ηρώων που έπεσαν για την Ελλάδα.
Ξεγυμνώσαμε την ‘πινέζα’ της Ελλάδας, την αρχή του τόπου, με την απάθεια σας και την δική μας. Φταίμε και εμείς ο κάθε ένας ξεχωριστά φέρουμε ευθύνη, όχι μόνο οι πολιτικοί μας, αυτοί είναι η αντανάκλασή μας. Εμείς είμαστε ο λαός. Εμείς έπρεπε και πρέπει να στηρίξουμε τους Ακρίτες!
Τα δικά μας παιδιά κοιτούν το απλανές γιατί δεν υπάρχει σημαία να γαληνέψει το βλέμμα τους.
Και η ντροπή είναι όλη δική μας.
We arrived in Dilofo on Sunday afternoon to see Tri-national, where three countries are united. Greece Bulgaria and Turkey. (Of or relating to three nations).
We look around with ecstasy. Such a beautiful scenery In the village we meet three elderly people. ‘It’s not just us, we reassured, we are over 20 elders ….’ A ghost village, but still trying to look neat. Forgotten without even a phone service and internet. The only live presence that never misses the «date» with the village, is the train that passes twice and perhaps creates the illusion of hope and light that maybe their children will come back to revive the place!
από:Ellopia Press Magazine New York/Αθηνά Κρικέλη – Τριεθνές
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου