Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Σκηνικό για θερμό επεισόδιο στήνει η Άγκυρα στον Έβρο – Πυροβολισμοί κατά ελληνικής περιπόλου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αγγελος Αγγελίδης

Σκηνικό έντασης στήνει η Αγκυρα στον Εβρο, προκαλώντας ποικιλοτρόπως την Αθήνα. Η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορα με την Ελλάδα και ταυτόχρονα τα στελέχη της δεν διστάζουν να τραβήξουν τη σκανδάλη κατά των Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στον Βόρειο Εβρο.

Ο επαγγελματισμός και η ψυχραιμία των στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι τα στοιχεία τα οποία δεν δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί χρησιμοποιώντας είτε τους μετανάστες είτε την πολεμική μηχανή του για να σύρει σε θερμό επεισόδιο την Ελλάδα.

Οι τουρκικές προκλήσεις είναι πολλές και κλιμακούμενες. Η «Καθημερινή» αποκάλυψε πως προχθές τα ξημερώματα Τούρκοι κομάντο πυροβόλησαν κατά ελληνικού στρατιωτικού τζιπ το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον Βόρειο Εβρο. Η σφαίρα πέρασε πάνω από το ελληνικό όχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Λίγα 24ωρα νωρίτερα υπήρχε καταγγελία ότι στελέχη της Τουρκικής Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων, που μετέφερε στην περιοχή ο Ερντογάν, πυροβόλησαν κατά ελληνικής περιπόλου που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμιού. Χθες οι προκλήσεις μεταφέρθηκαν στον αέρα του Εβρος , καθώς στις 14:50 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τον Βόρειο Εβρο σε ύψος 10.000 έως 500 ποδιών. Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο συγκεκριμένο σημείο.

Και ενώ η Τουρκία, πολυεπίπεδα στριμωγμένη και απομονωμένη διπλωματικά, ποντάρει σε θερμό επεισόδιο, στον Εβρο θα βρίσκεται σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λετζερί, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα περιοδεύσει στον ακριτικό νομό. Θα ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα επιθεωρήσει τους πρώτους 100 συνοροφύλακες της Frontex που έχουν μεταβεί στον Εβρο για την ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων.

Χθες στις Καστανιές αφίχθησαν Αυστριακοί αστυνομικοί, οι οποίοι από σήμερα θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους για αποτροπή εισόδου των χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά. Η αυστριακή αποστολή περιλαμβάνει και ένα μεγάλο θωρακισμένο όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά μήκος της ελληνικής συνορογραμμής. Διαθέτει θερμικές κάμερες, αντλίες και ειδικεύεται σε επιχειρήσεις δύσβατων και ελωδών περιοχών.

Εν τω μεταξύ, περιορισμένες ήταν και χθες οι απόπειρες παραβίασης της συνορογραμμής σε όλο το μήκος του Εβρου από τους συγκεντρωμένους επί του τουρκικού εδάφους μετανάστες, οι οποίες αποτρέπονταν από τις ισχυρές δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που παραμένουν σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Εκείνο που διαφοροποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, είναι η σταδιακή ενίσχυση, στο πέρασμα των ημερών, της στρατιωτικής παρουσίας στην τουρκική πλευρά, η οποία είναι αντιληπτή διά γυμνού οφθαλμού, δεδομένης της εγγύτητας των χερσαίων συνόρων, ειδικά στα σημεία όπου ο ποταμός Εβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό όριο, όπως η περιοχή του Πετάλου Φερών. Οπως έγινε γνωστό, το 24ωρο μεταξύ 06:00 της Τρίτης και 06:00 της Τετάρτης έγιναν στην περιοχή του Εβρος 20 συλλήψεις. Επρόκειτο για οκτώ Σύρους, έξι Αιγύπτιους, τρεις Αφγανούς, δύο Μαροκινούς και έναν Πακιστανό. Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 919 περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία ότι απατεώνες κατάφεραν να ξεγελάσουν επιχειρηματίες και να τους πάρουν χρήματα, επικαλούμενοι συγκέντρωση βοήθειας προς ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας που επιχειρούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος! Μάλιστα, για να πετύχουν το σκοπό τους υποστήριξαν ότι ενεργούσαν στο όνομα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης Νίκου Ραπτόπουλου. «Εφιστούμε την προσοχή στους δημότες και στους επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να προφυλαχθούν από τη δράση κυκλώματος απατεώνων, οι οποίοι, επικαλούμενοι το όνομα του κ. Γιάννη Ζαμπούκη και του κ. Νίκου Ραπτόπουλου, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα προς ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας…», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του «Πολυκοινωνικού» ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές για τα γεγονότα και κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων.

Από την έντυπη έκδοση
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου