Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ – Ποια άλλα μέτρα ανακοινώθηκαν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Απο τα ξημερώματα απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα πολιτών εκτός ΕΕ, εξαιτίας της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια».

«Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέγνωσε όλη την λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από την Τετάρτη, 18/3/2020, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν.

Στα ανέρχονται 387 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Ένας άνθρωπος κατέληξε την Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περιορισμούς στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς. «Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές ενώ θα απογορεύεται ο ελλιμενισμός ιδιωτικών σκαφών από το εξωτερικό.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό – Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε» τόνισε καταλήγοντας ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «Μένουμε στο σπίτι».


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου