Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

«Λαυράκι» Στη χέρια των Αρχών οι Αλβανοί ληστές της Πολυτεχνειούπολης – Είχαν απαγάγει και 17χρονο γιό δημοσιογράφου ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Λαυράκι» από την Αλβανία έβγαλε η έρευνα του Τμήματος ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Η περιπετειώδης καταδίωξη στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου , ανέδειξε την δράση συμμορίας με “έδρα” τον πανεπιστημιακό χώρο, που εμπλέκεται στην απαγωγή 17χρονου και ληστεία των γονιών του στο Παγκράτι, και στις διαδοχικές κλοπές εργαστηριακού εξοπλισμού και υπολογιστών από την Σχολή Χημικών Μηχανικών, αξίας περίπου 200.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορίες εντόπισαν τον 37χρονο, το βράδυ της περασμένης Τρίτης να κινείται με ένα λευκό αυτοκίνητο μέσα στους χώρους της Πολυτεχνειούπολη.
Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν ακολούθησε καταδίωξη, με τον ύποπτο στην προσπάθειά τους να διαφύγει να συγκρούεται με σταθμευμένο αυτοκίνητο, την πύλη και να καταλήγει πάνω σε δέντρο, ενώ ένας αστυνομικός πυροβόλησε τα λάστιχα του οχήματος.

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί την 08-04-2020 από περιοχή της Αττικής. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ταυτοποιήθηκε ένας 28χρονος ομοεθνής του, ενώ εμπλέκονται τρεις ακόμη άνδρες και μία γυναίκα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ως “βάση” τους την Πολυτεχνειούπολη, όπου προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, απαγωγή και κλοπές από πανεπιστημιακούς χώρους.
Απαγωγή 17χρονου γιου δημοσιογράφου
Ο 37χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, εμπλέκεται στην απαγωγή του 17χρονου γιου δημοσιογράφου, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στις 12 Μαΐου 2019. Δύο δράστες τον είχαν ακινητοποιήσει, τον έδεσαν με καλώδιο από φορτιστή κινητού τηλεφώνου σε ένα δέντρο και με ένα πιστόλι τον απειλούσαν προκειμένου να πάνε σπίτι του για να αρπάξουν χρήματα.
Αφού τους είπε την διεύθυνση κατοικίας του, τον έβαλαν μέσα στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου, και τον μετέφεραν στο σπίτι του στο Παγκράτι, αφού είχαν πάρει τα κλειδιά. Εκεί μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς τους, εισέβαλλαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν τον 55χρονο πατέρα του την μητέρα του, και τον μικρότερο αδερφό του και άρχισαν να τους ζητούν χρήματα. Οι δράστες τραυμάτισαν τον 55χρονο με μαχαίρι στην κοιλιά και το πρόσωπο, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα άφησαν ελεύθερο τον 17χρονο γιο της οικογένειας που ήταν κλειδωμένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Το όχημα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας, στην οδό Φιλολάου.
Είχαν ρημάξει εργαστήρια και γραφεία καθηγητών στην Πολυτεχνειούπολη
Από τις 27 Φεβρουαρίου 2020 έως τα τέλη Μαρτίου, μέλη της ίδια συμμορίας είχαν εισβάλει στη Νέα Πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Είχαν κλέψει εργαστηριακό εξοπλισμό, καθώς και υπολογιστές από ένα μεγάλο αριθμό γραφείων και εργαστηρίων. Η αξία του εξοπλισμού των επιστημονικών μετρήσεων που εκλάπη υπολογίζεται ότι έφθανε τις 200.000 ευρώ. Η εισβολή τους έγινε με χρήση τροχών και λοστών σε δεκάδες γραφεία και εργαστήρια της σχολής.
Σε έρευνες σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας του Ε.Μ.Π. βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος εργαστηριακού εξοπλισμού από τα εργαστήρια και ποσότητα ναρκωτικών.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, πέραν της προαναφερόμενης κλοπής οχήματος, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του τις ακόλουθες κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:
• την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και (11) γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας περίπου 164.000 ευρώ,
• την 01-03-2020, διέρρηξαν (14) θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
• την 01-03-2020, διέρρηξαν (9) εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ,
• την 03-03-2020, διέρρηξαν (5) θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
• την 06-03-2020, διέρρηξαν (3) εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ,
• την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και
• το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν (9) θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.
Και οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και επικινδυνότητα στη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου