Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Αστυνομικός έφτιαξε περιπολικό «θηρίο» πληρώνοντας από την τσέπη του (ΦΩΤΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με προσωπικά του έξοδα -που ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ!- ένας μάχιμος αστυνομικός μετέτρεψε ένα παροπλισμένο περιπολικό σε πρώτης γραμμής καταδιωκτικό όχημα, που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του!
Πέρα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις ως αστυνομικός, ο Γιώργος Βραχνής συνδύασε την αίσθηση καθήκοντος που τον διακατέχει με την αγάπη του για την αυτοκίνηση και το αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσιάζει, καθώς δημιούργησε ένα περιπολικό «θηρίο», που μπορεί να προφτάσει και τον πιο γρήγορο εγκληματία και να ανταποκριθεί με εντυπωσιακή ταχύτητα σε οποιαδήποτε ανάγκη.
Η πληροφορία ότι ένας ειδικός φρουρός ανέλαβε να «θωρακίσει» το συγκεκριμένο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αγνοώντας τα υπέρογκα έξοδα, οδήγησε σε ένα συνεργείο στο Μενίδι γεμάτο με αυτοκίνητα επιδόσεων, τα οποία «πειράζουν» ο Δημήτρης, ο Λάμπρος και ο Λεωνίδας, που εργάζονται ως μηχανικοί βελτιώσεων.
«Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα με σπασμένο κινητήρα και ραγισμένη τουρμπίνα. Σάπιζε εκεί μέχρι που το ανέλαβε ο αστυνομικός. Από τότε που το πήρε, το συνεργείο έγινε το δεύτερο σπίτι του. Άδειες, ρεπό, πριν ή μετά τη βάρδια, ήταν συνέχεια εδώ. Τώρα έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα, με βελτιωμένα ή καινούργια ανταλλακτικά, και τον βλέπουμε πιο σπάνια» λένε.
Οι μηχανικοί διευκρινίζουν ότι το παλιό περιπολικό έχει γίνει ένα πανίσχυρο όχημα, με ιπποδύναμη 500 αλόγων και τελική ταχύτητα 268 χιλιόμετρα, μετρημένη με σύστημα GPS! Όπως λένε, η ισχύς του δεν δημιουργεί κίνδυνο: «Τι είναι πιο επικίνδυνο; Ένα συμβατικό περιπολικό που πηγαίνει με 200 ή ένα περιπολικό που πάει με 268 και ”φοράει” αγωνιστική ανάρτηση, φαρδιά λάστιχα και εξαπίστονα δισκόφρενα;» ρωτάει ρητορικά ο Δημήτρης.
Εκείνη τη στιγμή φτάνει ο αστυφύλακας (πρώην ειδικός φρουρός) Γιώργος Βραχνής, που, εκτός από αστυνομικός με «τρέλα» για τα αυτοκίνητα, είναι και συγγραφέας, με το ψευδώνυμο «Τηλέμαχος Μπόσσιος»! Αν και θα ήθελε να μιλήσει για τη δουλειά που έχει κάνει στο παροπλισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., δεν μπορεί, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί ειδική άδεια. Όμως, η δουλειά «μιλούσε» από μόνη της…
Το περιπολικό ήταν πεντακάθαρο, τακτοποιημένο, με tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακβουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα σύνεργα, που μαρτυρούσαν τον επαγγελματισμό του. Ανοίγοντας το καπό εντυπωσιάζει ο σφυρήλατος κινητήρας, που αντέχει το «ζόρι», δουλεύοντας με τρίτης γενιάς τουρμπίνα, η οποία έχει ικανότητα παροχής 550 ίππων.
Για να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, έχει προσαρμοστεί σε αυτό ρυθμιστής ιπποδύναμης, ο οποίος θα ξυπνήσει το «θηρίο» με το πάτημα ενός κουμπιού για να ξεκινήσει την καταδίωξη ή να φύγει μπροστά και να ανοίξει τον δρόμο για να γίνει ταχύτερη η διέλευση ενός ασθενοφόρου ή άλλου οχήματος, που μεταφέρει άτομο σε κατάσταση ανάγκης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου