Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Αποκάλυψη-: Η Τουρκία ετοιμάζει έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από Ρόδο και Κρήτη



Police-Voice blog ➤
Μανώλης Κωστίδης
Η Τουρκία έκανε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο και ετοιμάζεται να παραχωρήσει θαλάσσια οικόπεδα στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων δίπλα από τη Ρόδο, την Κάρπαθο αλλά και την Κρήτη!
Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκαν οι 7 αιτήσεις της Τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου ( ΤPAO) για να ξεκινήσουν έρευνες στη Μεσόγειο σε σημεία που φτάνουν και σε απόσταση 6 μιλίων ,ανατολικά της Ρόδου,την Καρπάθου και της Κρήτης.
Τo Yπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας γνωρίζει περί του ζητήματος, έχουν γίνει οι συσκέψεις και υπάρχει κατάλογος ενεργειών που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ήδη από αύριο.
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως με την κίνηση αυτή η Άγκυρα ουσιαστικά ανακοινώνει πως θα πραγματοποιήσει έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας της, που έχει ήδη κοινοποιήσει στον ΟΗΕ και κλείνει όλες τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κρήτης, της Ρόδου και της Καρπάθου.
Στα σημεία που έχει κατατεθεί αίτημα απο την TPAO η Τουρκία με την κίνηση αυτή θεωρεί πως εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της και θέλει να μην αφήσει περιθώρια κινήσεων στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της Τουρκικής κυβερνήσεως στο αίτημα για τις έρευνες αναφέρει πως «Ανακοινώνεται πως η Τουρκική Εταρεία Ερευνών Πετρελαίου ( TPAO) κατέθεσε αίτηση για έρευνες στις περιοχές που ηδη κατέχει και βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων και ζητάει επιπλέον έκταση ερευνών εντός των περιοχώn έκτασης 116.745 εκταρίων για στο σημείο, AR/TPO/KD/O20,O21,P20,P21 ( σ.σ εκτείνεται δυτικότερα του οικοπέδρου, .βορειοαντολικά της Ρόδου σε όριο 6.ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα) , και επιπλέον έκταση ερευνών 193.522 εκταρίων στην περιοχή AR/TPO/KD/R20,R21,S20,S21.(σ.σ. εκτείνεται δυτικότερα του οικοπέδου, ανατολικά της Ρόδου σε απόσταση 6.ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα))».
Επιπλέον «η TPAO καταθέτει αιτήματα για να λάβει άδειες ερευών πετρελαίου στις περιoχές᾽᾽ ( εδω δεν λεει πως κατέχει απλά ζητεί άδεια ερευνων πετρελαίου αρα νεα άδεια για όλοκληρη την περιοχή όλο το οικόπεδο).R18,R19,S18,S19 (σ.σ. ανατολικά της Καρπάθου μέχρι 6 ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα),S16,S17 (σ.σ. περιοχή ανάμεσα στην Κάρπαθο και Κρήτη μέχρι τα 6.ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα),T18,T19,U18,U19 ( σε απόστασταση 6 ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα),T16,T17,U16,U17 ( ανατολικά της Κρήτης) και V18,V19».
Η αίτηση κατατέθηκε στις 21 Απριλίου στην Γενική Γραμματεία Μεταλλείων και Πετρελαίων της Τουρκίας, δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαϊου και σε λίγους μήνες αναμένεται να γίνουν οι παραχωρήσεις αδειών.
Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ σε 2-3 μήνες θα δοθούν άδειες για να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες και οι οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και έχει ανακοινώσει πως το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα κατευθυνθεί στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου