Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: «Βόμβα» διασποράς ο γάμος στη Θεσσαλονίκη – Πληροφορίες για 300 καλεσμένους Τουλάχιστον 12 θετικά κρούσματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον γάμο και το γλέντι στη Θεσσαλονίκη που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της πόλης καθώς φαίνεται να εξελίσσεται επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως αναφέρει το voria.gr, ο γάμος, στον οποίο νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά παρευρέθησαν πάνω από 300 καλεσμένοι (οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν 150), έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Υπήρχαν μάλιστα και καλεσμένοι από τη Γερμανία.
Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.
Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός.
Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά. Δύο από αυτά (ο γαμπρός και μια συγγενής) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου επισκέφθηκαν ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Voria.gr, φαίνεται ότι τα κρούσματα δεν ανέρχονται μόνο σε 11, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πολλά περισσότερα, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κρούσματα από τα εξωτερικά εργαστήρια.
Μέχρι στιγμής, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Τουλάχιστον 12 θετικά κρούσματα μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης από μαζικά κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από γλέντι γάμου που έγινε στην πόλη το περασμένο Σάββατο.
Συγκεκριμένα ένας από τους καλεσμένους παρουσίασε συμπτώματα την Τρίτη και την Τετάρτη διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, κατά τη χθεσινή εφημερία προσήλθαν άλλα δώδεκα άτομα που είχαν παραστεί στον γάμο με ύποπτα συμπτώματα. Και στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να συμπληρώσουν σημείωσαν ότι ένας από τους καλεσμένους στον γάμο βρέθηκε θετικός.
Ο ίδιος τόνισε πως το περιστατικό δείχνει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Δε συγχρωτιζόμαστε, τηρούμε τις αποστάσεις, γιατί με τέτοιες πράξεις διακυβεύεται όλη η καλή προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο καιρό», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει lockdown κι έχει καταργηθεί το μήνυμα για να πας σε νοσοκομείο, δε σημαίνει ότι μπορούμε ελεύθερα να συγχρωτιζόμαστε στο νοσοκομείο.
«Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον θετικό. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι προσερχόμενοι, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή προ lockdown. Σκεφτείτε ότι έχουμε μέση αναμονή 100 άτομα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χθες οι δέκα ήταν θετικοί σε κορωνοϊό. Και μπορεί να ήταν στην αναμονή απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα τεστ, αλλά μέχρι τότε έδωσαν τα στοιχεία τους και μίλησαν με νοσηλευτές, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν εκεί. Άρα λέμε ότι δεν πλησιάζουμε νοσοκομείο, αν δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, δύο άτομα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου (το Παπαγεωργίου δεν είναι νοσοκομείο αναφορά, οπότε ανάλογα με τα συμπτώματα οι ασθενείς είτε παραπέμπονται σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα ή σε καραντίνα κατ’ οίκον).
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου