Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού. Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν μετά από την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:
  • από αύριο και έως τις 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας.
  • Από Δευτέρα 3 Αυγούστου μπαίνει όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις.
  • Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι και το τέλος του Αυγούστου.
  • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.
  • Ρητή απαγόρευση όρθιων σε όλα τα κλειστά κέντρα
Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Κορωνοϊός: 78 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και τρεις νέοι θάνατοι


Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, ανακοινώνονται 78 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών, 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν:
  • Από 1/8 ως 31/8 υποχρεωτική μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και χώρων υγείας όπου η μάσκα επιβαρύνει την υγεία των ασθενών
  • Από 1-15/8 δεν θα επιτρέπονται οι άνευ όρων επισκέψεις σε γηροκομεία, δομές ευάλωτων ομάδων, άστεγους πρόσφυγες. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές ομάδες.
  • Η κυβέρνηση επιβάλλει επίσης ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα με δυνατότητα μετατροπής χρήσεις σε καταστήματα με τραπεζοκαταστήματα
  • Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών
  • Επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην χώρων εστίασης
  • Από τις 3/8 ως και 15/8 επιβάλλεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, κηδειών κτλ
  • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας. Όπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.
  • Από 1/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.
  • Τουρκία-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Παρατείνεται ως 15/8 η αναστολή πτήσεων.
«Η ατομική ευθύνη ήταν και είναι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας. Μπαίνουμε σε επιφυλακή χωρίς πανικό. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Στόχος είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τα νέα έκτακτα μέτρα.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου