Hmeromhnia

Baner

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tel Anartisis

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Ξεκινάει τον Νοέμβριο την παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό, το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας της Ρωσίας…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Νοέμβριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ρινάτ Μαξιούτοφ.
Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.
“Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό”, είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα.
Μια ημέρα πριν, ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.
Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.
“Δεν θα ευθυνόμαστε για τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο για τον κορονοϊό”, λένε οι φαρμακευτικές εταιρίες..
Πολλά εμβόλια για τον κορονοϊό αναπτύσσονται από αρκετές φαρμακοβιομηχανίες, ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν δέχονται να αναλάβουν τον κίνδυνο για πιθανές παρενέργειες.
Η AstraZeneca, μία από τις φαρμακοβιομηχανίες που αναπτύσσει εμβόλιο για τον κορονοϊό, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες για τυχόν παρενέργειες που θα προκληθούν από αυτό.
Με άλλα λόγια, η εταιρεία προστατεύεται πλήρως ή αποζημιώνεται από αγωγές από άτομα στα οποία έχει χορηγηθεί το εμβόλιο του κορονοϊού και έχουν αρνητικές επιπτώσεις, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρές ή μακροχρόνιες είναι.
Οι δικηγόροι της εταιρείας, μάλιστα, ζήτησαν να τεθούν οι σχετικές ρήτρες στις συμβάσεις με τις χώρες που η AstraZeneca συμφώνησε να προμηθεύσει με το εμβόλιο του κορονοϊού. Η εταιρεία λέει ότι, χωρίς τέτοιες εγγυήσεις αποζημίωσης, δεν θα υπήρχε κίνητρο να παραχθεί το εμβόλιο. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι περισσότερες χώρες έχουν αποδεχθεί αυτό το αίτημα.
Ο Ρουντ Ντόμπερ, ανώτερος διευθυντής της AstraZeneca, δήλωσε στο Reuters: «Στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει, ζητάμε αποζημίωση. Για τις περισσότερες χώρες είναι αποδεκτό να επωμιστούν αυτόν τον κίνδυνο επειδή είναι προς το εθνικό τους συμφέρον».
Βέβαια, όπου «εθνικό συμφέρον» υπονοείται το «κυβερνητικό συμφέρον».
Ο Ντόμπερ, ωστόσο, αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες που έχουν παραγγείλει το εμβόλιο της εταιρείας, αν και πολλές μεγάλες δυτικές δημοκρατίες είναι πιθανό να περιλαμβάνονται στη λίστα.
Στην Αμερική, εν τω μεταξύ, υπάρχει ένα ειδικό νομικό πλαίσιο στο οποίο καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν αντιμετωπίζει αγωγές για παρενέργειες εμβολίων σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία».
Ακόμα, πως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε. στο Reuters, αυτή την εβδομάδα, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους κατασκευαστές εμβολίων για την τιμή, τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής και, κυρίως, την ευθύνη. Άλλωστε, δεν προκαλεί έκπληξη το ότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει τα της ευθύνης.
Μάλιστα, ο κ. Ντόμπερ συμπλήρωσε: «Αυτή είναι μια μοναδική κατάσταση στην οποία εμείς, ως εταιρεία, απλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε τον κίνδυνο εάν σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο παρουσιάσει παρενέργειες».
Επισημαίνεται ότι επειδή υπάρχει μια εικονική εγγύηση ότι σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εμβολιασμού ορισμένα άτομα θα τραυματιστούν ή ακόμα και θα πεθάνουν από το εμβόλιο, ορισμένες χώρες έχουν δημιουργήσει ειδικά δημόσια κεφάλαια ώστε να καταβάλουν αποζημίωση σε εκείνους που έχουν επηρεαστεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει αυτό το μοντέλο αποζημιώσεων που χρηματοδοτούνται από φορολογούμενους για όσους κάνουν αίτηση σχετικά με το εμβόλιο.
Πηγή : sputniknews.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου