Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Αμερικανός αναλυτής: «Πολύ κοντά σε πόλεμο Ελλάδα – Τουρκία μέσα στους προσεχείς μήνες»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Όσο πλησιάζει η ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα τόσο αυξάνονται οι πιέσεις…
«Όσο ποτέ άλλοτε από το 1974 βρισκόμαστε πολύ κοντά σε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα στους προσεχείς μήνες». Αυτό επισημαίνει ο πολυγραφότατος και εκ των κορυφαίων Αμερικανών διπλωματικο-στρατιωτικών αναλυτών Μάικ Ρούμπιν σε άρθρο του.
Την πρωτοφανή χειροτέρευση της κατάστασης αποδίδει συνολικά στον ισλαμο-εθνικιστή και αλαζόνα πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που με τις προβληματικές επιλογές και την εμπρηστική του γλώσσα ωθεί τα πράγματα σε κάθετη ρήξη με την Ελλάδα.
Ο Ρούμπιν σημειώνει ότι τελευταία, εξαιτίας των συνεχών και προκλητικών υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το ακριτικό Καστελόριζο, οι τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί.
Όπως αναφέρει, σε περίπτωση που υδρογραφικό-ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην περιοχή του μνημονίου Ερντογάν-Σάρατζ, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει.
Την «ομιχλώδη» διπλωματική πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ τη βλέπει με αρκετό σκεπτικισμό, προφανώς λόγω προεδρίας της Ε.Ε, ενώ τονίζει ότι ο Ερντογάν επιδιώκει δύο πράγματα: Το ένα είναι η πλήρης επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και το δεύτερο να αποκομίσει για τη χώρα του πολλά οφέλη από τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου.
Προσθέτει ότι ο Ερντογάν στοχεύει σε γεωγραφικές διασυνοριακές και δημογραφικές ανακατατάξεις με όλες τις χώρες που η Τουρκία έχει σύνορα (Ιράκ-Συρία Ελλάδα-Βουλγαρία).
Παράλληλα, θέλει να υπερκεράσει το κύρος του Κεμάλ και να μνημονεύεται πιο πολύ από αυτόν.
Πηγή ➤https://www.makeleio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου