Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε συμμορία Συνελήφθησαν 26 άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία που έσπερνε τον τρ όμο στην Αθήνα – Χτυπούσαν και λήστευαν πεζούς

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤ 

Εξαρθρώθηκε συμμορία με ανήλικα κυρίως άτομα που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Συνελήφθησαν 26 άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) από τους οποίους (21) ανήλικοι.

Δρούσαν κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας

Χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με βία κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα από διερχόμενους πεζούς

Πολυμελής συμμορία, με ανήλικα κυρίως άτομα, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (26) άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) από τους οποίους (21) ανήλικοι.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Για τη διάπραξη των ληστειών ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Αρχικά συγκεντρώνονταν σε ομάδες σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου εντόπιζαν τα υποψήφια «θύματά» τους, επιλέγοντας σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα άτομα.

Ακολούθως κάποια από τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιώντας βία και ιδιαίτερη σκληρότητα αφαιρούσαν από τους παθόντες κινητά τηλέφωνά, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι» για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών και την αποφυγή σύλληψής τους.

Διερευνάται η συμμετοχή των μελών της συμμορίας σε ικανό αριθμό ληστειών, ενώ μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον (8) περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε η εμπλοκή (2) εκ των συλληφθέντων σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την αποδόμηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση την 28-09-2020 στην Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία Λαού, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (21) κινητά τηλέφωνα, σουγιάς – στιλέτο, χρήματα και (22) περίπου γραμμάρια κάνναβης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και εξακολούθηση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου