Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Νέο «καμπανάκι» Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική «Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»


https://www.police-voice.com/
Police-Voice blog ➤

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ενισχύει τις σκέψεις για λήψη νέων μέτρων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη είπε ότι αν οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν θα γίνουν τοπικά lockdown στην Αττική και, αν χρειαστεί, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8.

Όπως ανέφερε η Αττική έχει το πρόβλημα. «Τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με COVID-19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Σημείωσε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν.

Όπως είπε πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας, που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο.

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

«Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες»

Η κ. Παγώνη τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις . Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοϊό και γρίπη γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτε. «Γι’ αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες».


Στο… κόκκινο παραμένει η Αττική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορωνοϊού με τα κρούσματα να σπάνε την Τρίτη όλα τα ρεκόρ.

Την Τρίτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο  σχεδόν διπλασιάστηκε με – 240 νέα κρούσματα έναντι 127 που επιβεβαιώθηκαν την Δευτέρα– επιβεβαιώνει, δυστυχώς, την ανησυχία  των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών.

Μια μέρα πριν κλείσει ο Σεπτέμβριος, το Λεκανοπέδιο έχει ξεπεράσει τα 4000 περιστατικά σε ένα μήνα, αφού μετράμε 4044 κρούσματα μέσα σε 29 ημέρες. Οι νέες μολύνσεις του Σεπτεμβρίου στην Αττική αντιπροσωπεύουν παραπάνω από το 20% του συνόλου των κρουσμάτων το επτάμηνο της επιδημίας.

Τα μέτρα μέτρα που εξετάζονται μετά την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οκτώ ημέρες μετά τα τελευταία μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Αττική.

Η έξαρση των κρουσμάτων την Τρίτη θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί. Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». Έτσι, ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους, όπως να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (στις 10 ή στις 11), καθώς και να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου