Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Τρίκαλα: Ο γάμος υγειονομική «βόμβα» που εκτόξευσε τον αριθμό των κρουσμάτων από τα 30 τελευταία κρούσματα τα 15 ήταν από γάμο

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤

Από γαμήλιο γλέντι που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα προέρχονται τουλάχιστον τα μισά κρούσματα των τελευταίων ημερών στην πόλη, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε στο Θέμα Fm ότι από τα 30 τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στα Τρίκαλα τα 15 ήταν από γάμο στην πόλη.  Σημειώνεται ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στα Τρίκαλα οδήγησε τις αρχές να αποφασίσουν το μίνι lockdown στην πόλη το οποίο μάλιστα ισχύει από σήμερα, Σάββατο, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει οι κάτοικοι. Χθες μια κυρία μπήκε στο φούρνο χωρίς μάσκα αλλά της εξήγησα ότι έχουν πάρει μια τέτοια τροπή τα πράγματα που πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί» σημείωσε ο δήμαρχος.

«Ο κόσμος δεν προσέχει»

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε, επίσης, στο Mgea, ότι o κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός χρειάζεται με τον ιό και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει πάντα η ατομική ευθύνη».

Κρούσματα σε καθηγητές και δασκάλους

“Στη νεολαία πάντα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα όμως πιστεύω πως όλοι θα προσαρμοστούμε. Το θέμα είναι πως έχουμε αρκετά θετικά κρούσματα και σε σχολεία κυρίως σε καθηγητές και δασκάλους, ενώ σίγουρα θα έχουμε και σε μαθητές που εξαιτίας του γεγονότος πως είναι ασυμπτωματικοί δεν μπορείς να γνωρίζεις τους αριθμούς”.

Αναφορικά με τις μάσκες στα σχολεία που είναι να φτιαχτούν μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δημήτρης Παπαστεργίου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει:

“Περιμένουμε τις προδιαγραφές από το υπουργείο υγείας, ώστε να προχωρήσουμε αμέσως μετά στον διαγωνισμό. Όπως μαθαίνω οι προδιαγραφές πρέπει σ αυτή την φάση να βρίσκονται στο υπουργείο εσωτερικών και από εκεί έρχονται σ εμάς. Υπάρχουν κάποια θεματάκια τα οποία θα λυθούν θεωρώ άμεσα, ώστε να συνεχίσουμε. Έχουμε ακόμα να δώσουμε δυο δόσεις από μάσκες, λείπουν περίπου 2 με 3 εκατομμύρια, που θα φτιαχτούν με τις νέες προδιαγραφές”.

Mίνι lockdown στα Τρίκαλα

Πλέον στα Τρίκαλα ισχύουν νέα μέτρα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε ανοιχτούς όσο και κλειστούς χώρους.

Τα μέτρα

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης έχει τεθεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου ισχύσουν τα εξής μέτρα:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους





Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου