Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Λάρισα: Έσπασε τα ισόβια ο ιερέας για την υπεξαίρεση 3.800.000 ευρώ! Το απίστευτο κόλπο με τα χρήματα


https://www.police-voice.com/
Police-Voice blog ➤

Ελεύθερος αφέθηκε ο ισοβίτης – πρώην ιερέας των Φαρσάλων – που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου με αφορμή την υπόθεση της μισθοδοσίας ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή προχθές την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 44χρονου ισοβίτη (σ.σ. καθαιρέθηκε από ιερέας) με τον συνήγορό του, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην ιερέας έχει ήδη εκτίσει τα 8,5 έτη φυλακής και παράλληλα έχει εργαστεί την ίδια περίοδο, να αιτείται την εφαρμογή του άρθρου 94 του νέου Ποινικού Κώδικα, επικαλούμενος τα 20 έτη, την ανώτερη συγχωνευτική ποινή.

Ο πρώην ιερέας θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό η οποία έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης στα Φάρσαλα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης επιτυγχάνονταν μέσω αλλοίωσης των ποσών των μισθοδοτικών καταστάσεων των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Η υπόθεση, σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, ξεκίνησε τουλάχιστον από 2005 και συνεχίστηκε μέχρι το 2012 όπου ένας υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας αντιλήφθηκε πως οι ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων, παίρνουν ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους των Φαρσάλων.

Έτσι και καταγγέλθηκε η υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ όπου και ξεκίνησε η έρευνα της επιθεώρησης. Με βάση το κατηγορητήριο τα ποσά των μισδοδοτικών καταστάσεων αλλοιώνονταν πριν παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και με αυτό τον τρόπο εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης με πολύ μεγαλύτερα ποσά τα οποία εισπράττονταν είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία το ποσό των 3,8 εκατομυρίων ευρώ που φέρεται να υπεξαιρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει εντοπιστεί και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς έχει πάει!

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου