Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Καταλήψεις στα σχολεία: Μαθήματα αργίες και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν λέει το υπουργείο Παιδείας από αύριο, Πέμπτη, θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤
Ποιο άλλο μέτρο ξεκινά από αύριο στα υπό κατάληψη σχολεία

Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλείας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Κεραμέως.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη φτάνουν τα 600, με περίπου τα 250 εξ αυτών να είναι στην Αττική.

Αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου