Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στις τρεις συλλήψεις για τρομοκρατία Δεν αποκλείουν νέες συλλήψεις μετά τη γιάφκα στο Κουκάκι

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤ 

Φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα στο διαμέρισμα στο Κουκάκι - Στον 42χρονο πρώην συνεργάτη του Παλαιοκώστα επικεντρώνουν την προσοχή τους
Τα αποτελέσματα απο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, για να προχωρήσουν τις έρευνες που θα συνθέσουν το πάζλ της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πως ο 42χρονος από τους τρεις συλληφθέντες είχε στενές σχέσεις με τον κεντρικό πυρήνα της Ο.Λ.Α, όμως με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν μπορούν ακόμη να δέσουν την υπόθεση. Η συνέχεια των ερευνών, θα καθοριστεί απο τα ευρήματα στα tablet, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, που θα συνδυαστούν με τα στοιχεία απο την φυσική παρακολούθηση, αφού ο 42χρονος, ήταν τα τελευταία χρόνια σε στενό κλοιό για σχέσεις με την Ο.Λ.Α.
 

Η «άσκαστη» βόμβα στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016, το μαύρο OPEL CORSA που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17 Δεκεμβρίου 2018, το οποίο έκαψαν οι βομβιστές… 180 μέτρα μακριά από το σπίτι των χθεσινών συλληφθέντων (δύο άνδρες και μία γυναίκα), είναι μερικά από τα σημαντικά ευρήματα επιθέσεων της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», τα οποία εξετάζουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επιχειρώντας να τους συνδέσουν με τη δράση και τις ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης-συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξελίχθηκε από το βράδυ της Τετάρτης, προβαίνοντας αρχικά στη σύλληψη του 42χρονου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί μαζί με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά το 2008. Ηταν ο ενοικιαστής της αποθήκης στην οδό Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές και σφαίρες καλάσνικοφ, παρουσιαζόμενος ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειαζόταν το χώρο για την αποθήκευση… βιβλίων.

Με πραγματική ή εικονική αιτία το πρόβλημα υδραυλικών στο συγκεκριμένο οίκημα, αυτή φαίνεται να ήταν η αφορμή προκειμένου ο 42χρονος να βρεθεί στον συγκεκριμένο χώρο. Είχε πάει εκεί με χλωρίνες και σφουγγαρίστρες στα χέρια, ενδεχομένως για να αδειάσει τη «γιάφκα», όπως εκτιμούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τα οποία τον παρακολουθούσαν εντονότερα τον τελευταίο χρόνο.

Μετά τη σύλληψή του, ακολούθησαν αυτές του 38χρονου και της 36χρονης φίλης του, στο διαμέρισμά τους στην οδό Αγνάντων στα Πετράλωνα, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και δύο πιστόλια. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες έρευνες έγιναν στο σπίτι του 42χρονου στη Ν. Ιωνία αλλά και σε ένα καφέ-βιβλιοπωλείο στην Κυψέλη, το οποίο φαίνεται να συνδιαχειριζόταν με άτομο που στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε θανατηφόρα ένοπλη ληστεία σε νησί των Κυκλάδων, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε.

Αποτυπώματα

Στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016, οι βομβιστές «κλείδωσαν» με λουκέτο μοτοσικλέτας το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα κάγκελα έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου, με τη βόμβα να μην εκρήγνυται εξαιτίας αστοχίας υλικών που κατέστησαν προβληματική τη συνδεσμολογία. Παρόμοιο ήταν το «κλείδωμα» και στη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στον ΣΚΑΪ, στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου.

Στο υπουργείο Εργασίας για περισσότερες από 2,5 ώρες τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αφού προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις-διασπάσεις, κράτησαν αλώβητα τα περισσότερα κομμάτια της βόμβας. Το ειδικό ρομπότ άνοιξε «χειρουργικά» το σακίδιο και τον πλαστικό φορέα της βόμβας, που περιείχε, εκτός της συνδεσμολογίας, άνω των 5 κιλών εκρηκτική ύλη προσμίξεων. Από αυτή φαίνεται να υπάρχει «ορφανό» DNA και δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα συγκριθούν με αυτά των τριών συλληφθέντων. Στο Χημείο θα γίνει ανάλυση της εκρηκτική ύλης εκείνης της βόμβας προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ίδιας σύστασης με αυτή που βρέθηκε στο Κουκάκι.



  


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου