Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου: Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα νέα πλοκάμια στην «Μέδουσα 10» [εικόνες]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Πενταμερής θα είναι τελικά η φετινή άσκηση “Μέδουσα 10” καθώς σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές , εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο και την  Αίγυπτο, θα συμμετάσχουν η Γαλλία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, εντός του FIR ΚΑΪΡΟΥ, η οποία είναι παρόμοια με την περιοχή εκπαιδεύσεως της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», συμπεριλαμβανομένης της Αιγυπτιακής ακτογραμμής.

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων από Ελλάδα-Αίγυπτο-Γαλλία-ΗΑΕ και Κύπρο.

Σύμφωνα με τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F – 16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, Ιπτάμενο ρανταρ,  Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η Γαλλική φρεγάτα FS «LA FAYETTE» και το οργανικό ελικόπτερο της, είναι η μονάδα επιφανείας που προστίθενται, μαζί και με άλλες Γαλλικές δυνάμεις, στην άσκηση «Μέδουσα 10».

Πρόκειται για ένα από τα πολεμικά πλοία της Γαλλίας, που ύστερα από τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Φλορανς Παρλί, αλλά και τα «τιτιβίσματα» του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας, είχε σπεύσει μαζί με το ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» στα νερά της Μεσογείου και μαζί με τις Ελληνικές φρεγάτες «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ» & «ΛΗΜΝΟΣ» είχαν δημιουργήσει μια task force που μπήκε μέσα στην περιοχή την οποία είχε δεσμεύσει παράνομα η Τουρκία για σεισμικές έρευνες από το ερευνητικό ORUC REIS.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου