Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

«Πόλεμος» για τα 12 Rafale της Ελλάδας: Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες όχι μόνο στο Αιγαίο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Ελλάδα θα έχει υπό παραγγελία όταν οι σχετικές διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν 12 μεταχειρισμένα Rafale και 6 καινούργια από τη γραμμή παραγωγής της Dassault.

Αυτό σημαίνει ότι τα 12 αεροσκάφη θα αφαιρεθούν από τη δύναμη των 102 Rafale που επιχειρούν τώρα με τη γαλλική αεροπορία. Με την σειρά της η Armee de l’Air για να καλύψει αυτό το κενό θα χρειαστεί να παραγγείλει ίδιο αριθμό μαχητικών από τη γραμμή παραγωγής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Αμυνας Florence Parly αυτό πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα, ενδεχομένως πριν από το τέλος το 2020. Παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται για μια απόφαση εύκολη οικονομικά. Το κόστος για την αγορά των 12 νέων Rafale για τη γαλλική αεροπορία θα ανέλθει σε €1 δισ., αλλά τα χρήματα είναι δύσκολο να βρεθούν. Αυτό γιατί η παραγγελία της Ελλάδας ήταν μια έκτακτη κατάσταση που δεν είχε προβλεφθεί στον γαλλικό αμυντικό οικονομικό προγραμματισμό του 2019-2025.

Ετσι το ένα αυτό δισ. θα πρέπει να συμπεριληφθεί ως έκτακτη χρηματοδότηση στην αναθεώρηση του αμυντικού προγράμματος το 2021. Αυτό όμως που προκαλεί δυσκολίες στην υπουργό Αμυνας είναι ότι τα €400 εκατ. που θα πάρει η Γαλλία από την Ελλάδα για τα 12 μεταχειρισμένα Rafale διεκδικούν τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Αμυνας. Κάτι που σημαίνει πως ίσως τα χρήματα αυτά να μην πάνε στο 1 δισ. που θέλει το γαλλικό υπουργείο Αμυνας για τα 12 νέα Rafale.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου