Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Τους πείραξε η προβολή της Παναγίας στη Βουλή, αλλά όχι ο .... Δείτε το βίντεο με τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Παναγία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤ Δείτε το βίντεο με τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Παναγία που ενόχλησε τους συνοδοιπόρους του Καμμένου - Γράφει ο Γρηγόρης Τζιοβάρας

Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Βουλής των Ελλήνων επειδή τίμησε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, προβάλλοντας πεντάλεπτο βίντεο με τις μάχες των Ελλήνων, εκδηλώθηκε από διαδικτυακά τρολ, προσκείμενους στην αξιωματική αντιπολίτευση ιστότοπους, αλλά και πολιτικά στελέχη, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Φίλης που χαρακτήρισε «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτιρίου της  Βουλής  με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα».

Η εικόνα της Παναγίας, η οποία μεταξύ εκατοντάδων άλλων, αποτυπώθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στην πρόσοψη του κοινοβουλευτικού μεγάρου, έγινε αντικείμενο χλευασμών και επικρίσεων κατά της κυβέρνησης με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικής διάστασης που είχε η προβολή του βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

 

Η 21η Νοεμβρίου, άλλωστε, είναι πρωτίστως ημέρα θρησκευτικής εορτής, καθώς τη μέρα αυτή η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, ενώ τα τελευταία χρόνια ορίστηκε ως ημέρα τιμής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που παλαιότερα γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου σε ανάμνηση του τέλους του Εμφυλίου Πολέμου το 1949.

Η συγκεκριμένη διπλή γιορτή τιμάται πολλά χρόνια με εκδηλώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις εκκλησίες όλης της χώρας. Φέτος, ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισαν τη συγκεκριμένη προβολή, την οποία όσοι την παρακολούθησαν στο σύνολό της επιμένουν ότι είναι υψηλής αισθητικής.

Σε πείσμα της πραγματικότητας, ωστόσο, από το βράδυ του Σαββάτου, που κυκλοφόρησαν κάποιες αποσπασματικές εικόνες, που απομονώθηκαν από το βίντεο που προβλήθηκε, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μία της Παναγίας, άρχισαν να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο διάφορα αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που ήταν προφανές ότι δεν είχαν ιδέα σε τι αναφερόταν.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η πλειονότητα όσων εμφανίστηκαν να ενοχλούνται από την εικόνα της Θεοτόκου προέρχονται από τις τάξεις των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μεταξύ εκείνων που δικαιολογούσαν τους (ψηφοθηρικούς) ύμνους προς την Παναγία από τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή σιωπούσαν όταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος… σταύρωνε τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά:


Στα… κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή στην πρόσοψη της Βουλής στιγμών του ελληνικού στρατού και της Παναγίας

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προβάλει στην πρόσοψη της εθνικής αντιπροσωπείας στιγμιότυπα της ελληνικής ιστορίας και σημαντικών στιγμών του ελληνικού στρατού, καθώς και την εικόνα της Παναγίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κτίριο του βασικού θεσμού  της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο, αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει: «πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».

  Πηγή ➤


2 σχόλια:

  1. Μα στη περίοδο των gay parade επί ΣΥΡΙΖΑ την είχαν βάψει ΡΟΖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ LEFT ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ . ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ . ΤΥΧΑΙΟ ... ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή