Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δημοσκοπήσεις: Υπέρ της παράτασης του lockdown οι πολίτες – Ποιοτική υπεροχή της Οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για την έξαρση

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Δημοσκοπήσεις: Οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για την έξαρση του κορονοϊού, εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απορρίπτουν την αντιπολιτευτική γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ σχεδόν 8 στους 10 ανησυχούν ιδιαίτερα για την πανδημία ενώ το 76% θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί παράταση των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα το 36% δηλώνει «για όσο χρειαστεί».

Το 64% απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο ενώ το 30% έχει αντίθετη άποψη όπου εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των νέων (51%) δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει το 45% έναντι 28% του «κανένας» και 23% του Αλέξη Τσίπρα ενώ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. λαμβάνει το 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, 7% το ΚΙΝΑΛ, 6% το ΚΚΕ, 5% η Ελληνική Λύση και 3% το Μέρα 25.

Στη σωστή κατεύθυνση

Αντίστοιχα στην έρευνα της Μέτρον Analysis για το Μέγκα το 49% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση έναντι 42% που έχει αντίθετη άποψη.

Το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα την πανδημία, το 21% την οικονομία και το 7% την ανεργία ενώ 51% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση με το 40% να έχει αρνητική άποψη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται θετικά από το 58% των ερωτηθέντων ενώ 36% έχει αρνητική άποψη.

Διαφορετική είναι η εικόνα για τον Αλέξη Τσίπρα όπου αξιολογείται αρνητικά από το 71% του δείγματος με το 21% να έχει θετική άποψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ 4 στους 10 έχουν αρνητική άποψη για τον αρχηγό τους.

Εκδηλώσεις για Πολυτεχνείο

Επτά στους δέκα χαρακτήρισαν θετική την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου με το 26% να έχει αρνητική άποψη ενώ το εμβόλιο δηλώνουν ότι θα το κάνουν το 53% με 38% να το απορρίπτουν.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 45% με το «κανένας» 23% και ο Αλέξης Τσίπρας 17%. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 35,1% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το Μέρα25 με 2,9%.

Σε όσους προσδιορίζονται ως κεντρώοι, η Ν.Δ. παίρνει 37% έναντι 9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτικό της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζωτικό αυτό τμήμα του εκλογικού σώματος.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου