Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ορμητήριο διακίνησης να ρκ ωτικών η Γκράβα: Οι κωδικές ονομασίες και το «modus operandi» της πολυμελούς σπείρας ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μπουφάν large, ΙΟΝ, πορτοκάλια αλβανικά ή ελληνικά, σερβιέτες. Πρόκειται για μερικές μόνο από τις δεκάδες κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για να περιγράφουν τα ναρκωτικά στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες τα μέλη της πολυμελούς σπείρας που δρούσε έχοντας ως «βάση» το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση το βράδυ του Σαββάτου, οι αρχές συνέλαβαν 14 μέλη του εγκληματικού δικτύου, ανάμεσά τους και τους δύο αρχηγούς της σπείρας, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους. Είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 850 δοσοληψίες πολλές εκ των οποίων μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Γαλατσίου, με το χρηματικό όφελος να ξεπερνάει τις 309.000 ευρώ.

Η σπείρα ήταν χωρισμένη σε δύο υποομάδες. Η πρώτη είχε 8 μέλη και χρησιμοποιώντας ως «βάση» τα σχολεία της Γκράβας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Τα 6 μέλη της δεύτερης υποομάδας δραστηριοποιούνταν στο Αλσος Φιλαδέλφειας. Ο αρχηγός της πρώτης ομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, αρκετά εκ των οποίων έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης, φρόντιζαν να ελέγχουν την ποιότητα των ναρκωτικών πριν τα αγοράσουν για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους.

Τα αποθήκευαν προσωρινά σε ευρηματικές κρύπτες στην Πλατεία Εξαρχείων και σε άλλους δημόσιους χώρους, για να μη βρεθούν στην κατοχή τους, ενώ φρόντιζαν να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης και χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες.

Συγκεκριμένα: ΙΟΝ ή ΤΣΟ = Κάνναβη τύπου σοκολάτας, ΣΚΟΥ = Κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας, Βερμούδα = Μισό κιλό κάνναβη, Παντελόνι ή Μπουφάν large = Ενα κιλό κάνναβη, Λευκή μπλούζα ή Κυρία = Κοκαΐνη

Φίλος ή Σερβιέτες = Κάνναβη, Πορτοκάλια αλβανικά ή ελληνικά = ναρκωτικά συγκεκριμένης προελεύσεως.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου