Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας για την υπογραφή της προμήθειας των 18 Rafale

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας για την υπογραφή της προμήθειας των μαχητικών Rafale. Συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, θα δει και τον πρωθυπουργό.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έφτασε στις 13:55 η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Την κ. Παρλί υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Παναγιώτοπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση ενώ αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και τη Γαλλία θα έχουν διμερείς συνομιλίες στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδιστίστριας».

Στις 15:30 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών, ενώ στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα προχωρήσουν σε επίσημες δηλώσεις.

Στις 16:00, η Φλοράνς Παρλί αναμένεται να έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες με την Τουρκία

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost και ο Κώστας Σαρικάς, τα μαχητικά Rafale πριν καν εμφανιστούν πάνω από το Αιγαίο όχι απλά έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Άγκυρα αλλά όπως δεν διστάζουν να παραδεχθούν άριστοι γνώστες του αεροπορικού όπλου στη γειτονική χώρα θα γείρουν τη «ζυγαριά» της αεροπορικής υπεροχής ξεκάθαρα προς την πλευρά της Αθήνας. Τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι Γαλλικές «ριπές» με πιο σημαντικά την εντυπωσιακή εμβέλεια του ραντάρ τους που ξεπερνά τα 200 χλμ, τη δυνατότητα ταυτόχρονης στοχοποίησης 40 εχθρικών μαχητικών και κυρίως οι «φονικοί» Meteor που αποδεσμεύουν για την HAF μαζί με τα Rafale οι Γάλλοι προκαλούν ήδη τεράστια ερωτήματα στους γείτονες για τον τρόπο που μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Και μάλιστα την ώρα που η αεροπορία τους εμφανίζεται να έχει πτωτική επιχειρησιακή δυνατότητα με την απώλεια εκατοντάδων ιπτάμενων και τις δυσκολίες σε διαθεσιμότητες όπως άλλωστε δείχνει η καθημερινή της δραστηριότητα. 

Με αφετηρία τον προσεχή Ιούνιο και καταληκτική χρονιά το 2023 όταν θα έχουν παραληφθεί και τα τελευταία Rafale η συμφωνία υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα. Ουσιαστικά σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση απόκτησης των Γαλλικών μαχητικών η Πολεμική Αεροπορία όχι απλά θα έχει παραλάβει τα πρώτα μαχητικά πλήρως οπλισμένα αλλά ήδη θα πετούν πάνω από το Αιγαίο με Έλληνες ιπτάμενους στο κόκπιτ και Έλληνες τεχνικούς να τα συντηρούν στο έδαφος. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελεί εγγύηση ότι τα Ελληνικά Rafale θα είναι σύντομα και επιχειρησιακά πανέτοιμα να συμβάλλουν στην άμυνα της χώρας. Με όλα τα διαθέσιμα όπλα κάτω από τα φτερά τους.

Οι fast track διαδικασίες προβλέπουν ότι μέσα στο 2021 η Πολεμική Αεροπορία όχι απλά θα διαθέτει ιπτάμενους να πετούν τα Rafale και τεχνικούς να τα συντηρούν αλλά θα έχει ήδη αναπτύξει πλήρη εκπαιδευτικό σχεδιασμό ώστε η πρώτη Πολεμική Μοίρα Rafale η 332 Μοίρα «ΓΕΡΑΚΙ» να αποτελεί σύντομα την πιο ισχυρή Πολεμική Μοίρα των Ελληνικών «γερακιών».

Όπως ήταν για την Αθήνα έτσι και για το Παρίσι η συμφωνία για την πώληση Rafale στην Ελλάδα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και ταυτόχρονα το θεμέλιο πάνω στο οποίο θέλουν να «χτίσουν» μια στρατηγική συνεργασία με μεγάλο χρονικό ορίζοντα και υψηλούς στόχους. Και δεν είναι τυχαίο ότι η συμφωνία για τις «ριπές» έδωσε νέα πνοή και στις διαπραγματεύσεις οι οποίες είχαν «βαλτώσει» σχετικά με την πώληση στην Ελλάδα φρεγατών Belhara αλλά και παραχώρηση μεταχειρισμένων πλοίων ενδιάμεσης λύσης. Όπως και στη γενικότερη διάθεση των Γάλλων να προχωρήσουν σε μια αμυντική συμφωνία με την Αθήνα. 

Σε αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται να κινηθεί και η συνάντηση της Γαλλίδας υπουργού άμυνας Φλοράνς Παρλί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων με την κατασκευάστρια εταιρεία Dassault. Η Αθήνα περιμένει την πρόταση της Γαλλίας για τις νέες φρεγάτες του Στόλου αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες η Γαλλίδα υπουργός ‘’κουβαλάει’’ στις αποσκευές της προτάσεις για ευρύτερη συνεργασία.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου