Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: «Εκρήξεις» στην Ευρώπη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η Ευρώπη εν αναμονή των δόσεων που θα τις εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού.

Η ήδη αργή διαδικασία εμβολιασμού σε συνδυασμό με τις ισχνές παραδόσεις φιαλιδίων του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech προκαλεί εκνευρισμό στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που παραμένουν σε λοκντάουν, ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία.

Οι καθυστερήσεις παραδόσεων φέρνουν σε σύγκρουση την Ε.Ε. και την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, που μείωσε τον αριθμό των φιαλιδίων που στέλνει σε ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάζοντας τους υγειονομικούς φορείς των χωρών να επιβραδύνουν το επιχειρησιακό σχέδιο.

Η Pfizer ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον όγκο των παραδόσεων τις προσεχείς εβδομάδες ώστε να αναδιοργανώσει το σχέδιο παραγωγής και να αυξήσει τον αριθμό των φιαλιδίων σε 2 δισεκατομμύρια ως το τέλος του χρόνου, από 1,3 δισεκατομμύρια που ήταν η αρχική εκτίμηση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρία Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις στην αποστολή εμβολίων κατά της Covid-19 προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ορισμένα κράτη- μέλη της Ε.Ε. καλούν τις Βρυξέλλες να ακολουθήσουν μια σκληρή γραμμή με την Pfizer και άλλους προμηθευτές εμβολίων.

Η Γαλλία δεν αποκλείεται να επιβάλει στις εταιρίες Pfizer και BioNTech κυρώσεις για τις καθυστερήσεις στη διανομή του εμβολίου τους προς τη χώρα, δήλωσε χθες ο Κλεμέντ Μπον, ο Γάλλος υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, ειδάλλως ίσως υπάρξουν πρόστιμα ή κυρώσεις», δήλωσε.

Στη Δικαιοσύνη

Η Ιταλία απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις. Ο ειδικός επίτροπος για την Covid-19, Ντομένικο Αρκούρι, δήλωσε ότι η χώρα περιμένει περικοπή κατά 20% των ποσοτήτων που ανέμενε την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από μείωση κατά 30% στις παραδόσεις αυτής της εβδομάδας.

Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Γιαν Μπλάτνι, δήλωσε ότι οι παραδόσεις της Pfizer στη χώρα του μειώθηκαν κατά 15% αυτή την εβδομάδα και θα μειωθούν κατά 30% τις προσεχείς δύο εβδομάδες.

Η Ρουμανία παρέλαβε το 50% του προγραμματισμένου όγκου αυτή την εβδομάδα, το άλλο 50% θα διανεμηθεί σταδιακά έως το τέλος Μαρτίου με τις παραδόσεις να επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα από την ερχόμενη εβδομάδα, είπε στο Ρόιτερς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Αντρέι Μπάτσου. Παρόμοια η κατάσταση και στην Πολωνία, η οποία παρέλαβε τη Δευτέρα 176.000 δόσεις, μείωση περίπου 50% από την ποσότητα που ανέμενε.

Η Πολωνία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer τον επόμενο μήνα, αν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεν παραδώσει στη χώρα όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου