Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Προκλήσεις και ψέματα χωρίς όριο από τον Ερντογάν ειναι απελπισμένος & στριμωγμένος ...... Βγάζει 87 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο Ερντογάν συνεχίζει με το ίδιο προκλητικό στυλ και αυτή την φορά έφτασε στο σημείο να πει ότι η FRONTEX συνεργάστηκε με την Ελλάδα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο θέμα των μεταναστών, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα για τον «θάνατο χιλιάδων μεταναστών» στην Μεσόγειο και το Αιγαίο..

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο 9ης Σεπτεμβρίου με τίτλο “Μετανάστευση: Προβολή των 20 χρόνων και πέραν”, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στη Μεσόγειο έχασαν τη ζωή τους 30 χιλιάδες μετανάστες και πως το κόκκινο της ερήμου της Σαχάρας έγινε ο τάφος χιλιάδων ταξιδιωτών της ελπίδας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως βυθίστηκαν σκόπιμα οι βάρκες τους. Η ανθρωπότητα έχει μείνει ανεξεταστέα όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο και στον Έβρο. Τα όνειρα των μεταναστών θάβονται από εκείνους που τους σπρώχνουν στην θάλασσα. Είναι άγνωστο που βρίσκονται και από ποιον έχουν απαχθεί δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη.

Περίπου το 80% των προσφύγων στον κόσμο δεν φιλοξενείται από πλούσια κράτη αλλά από κράτη με πολύ λιγότερες ευκαιρίες. Αυτοί που χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς λόγους τους λίγους μετανάστες που δέχονται δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι «ζήσαμε σκηνές που οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν ανοιχτά τους μετανάστες στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα. Η FRONTEX συνεργάστηκε με την Ελλάδα σε αυτή την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς ανοίξαμε τις πόρτες μας σε αυτούς τους καταπιεσμένους που διώκονται τα τελευταία 500 χρόνια οι οποίοι υπέφεραν λόγω των πεποιθήσεων, του χρώματος και του πολιτισμού τους».

Επίσης με περισσό θράσος τόνισε: «Η επιθυμία και η προσπάθειά τους να μας αιχμαλωτίσουν στην Ανατολία ξεκίνησε με την κατοχή της Σμύρνης. Είχαν σκοπό την πλήρη εκκαθάρισή μας, όμως αυτή η προσπάθειά τους είχε έληξε με την απογόητευσή τους στα νερά του Κόλπου της Σμύρνης».

Παράλληλα, προανήγγειλε και την άφιξη του τέταρτου γεωτρύπανου στην Τουρκία. «Η Τουρκία  θα διαθέτει δύο σεισμογραφικά σκάφη και τέσσερα γεωτρύπανα και θα συνεχίσει τις έρευνές της» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίζει πού ακριβώς.

 Βγάζει 87 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Ελληνοτουρκικά: «Φωτιά» στο διπλωματικό σκηνικό βάζει η Τουρκία, εν αναμονή του νέου γύρου διερευνητικών επαφών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αγκυρας, προγραμματίζεται μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα συμμετέχουν στην άσκηση, ενώ στο Αιγαίο βρίσκεται ήδη το τουρκικό σκάφος Τσεσμέ.

Αντιδράσεις για αμερικανική άσκηση στην Ελλάδα

Στον τουρκικό Τύπο, πάντως, επικρατεί αναστάτωση, με αφορμή την άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν σε άσκηση. Στο πρωτοσέλιδο της Yeni Safak αναφέρει «Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», ενώ η Hurriyet κυκλοφορεί με δημοσίευμα «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».

Πηγή ➤Newsroom eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου